Cirkus Karanténa přehled

Cirkus Karanténa https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/468316/bmid_cirkus-karantena-bcT-468316.png 4 23 23

CIRKUS KARANTÉNA je provokativní příběh nezdolného Majkiho, který říká věci otevřeně a popravdě tak, jak se dnes vůbec nenosí. Už odmalička Majki slýchával, že je ,jiný‘. Pro svou na dnešní dobu zcela mimořádnou povahu renesančního člověka si vybral klikatou a četnými překážkami protkanou cestu, při níž sbíral své životní zkušenosti a moudrost prací, podnikáním v Americe, Asii a po celé západní a střední Evropě.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Cirkus Karanténa. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (15)

anetekna
19.07.2022 5 z 5

Nečtu tento žánr úplně běžně. Tuhle knížku mi dala moje máma se slovy: "takový čtení jsi určitě ještě v ruce neměla, je to hodně silný a emocemi to tříská zleva doprava". Neváhala jsem ani minutu a knihu jedním vrzem přečetla.

Hned od úvodu mě to krásně vtáhlo do děje a já si mohla zafantazírovat, jaké to je být potápěčem v Thajsku a zhmotňovat své sny, které autor vštípil své hlavní postavě. Je to silný příběh se spoustou krásně a procítěně popsaných míst v nejrůznějších koutech světa. Kniha mě dostala a nepustila. Mísí se zde realita všedních dní s mimomanželskými vztahy a všudypřítomnou politikou, která nás chtě nechtě všechny ovlivňuje. Není zde ani slovem zmínka o kovidu, jak je uvedeno v jedné z předchozích recenzí uživatele, který knihu ani nedočetl. A zde tvrzení, že se kniha nemá soudit podle obalu, platí naprosto.

Text se četl celkem dobře, i když sazba je to jediné, co bych knize vytkla. Tahle kniha si rozhodně zasloužila profesionální vydavatelství, které narozdíl od autorů samo vydavatelů přesně ví, jak má kniha vypadat.

Teď už mi nezbývá, než se těšit na další knihu tohoto velice talentovaného autora.

Limonadovyjoe
12.08.2021 odpad!

Autobiografický? příběh jehož autor se považuje za výjimečného jedince, alfa samce a občas jedná jako nejarogantnější zmrd na světě ( slovy autora). Příběh, který dost připomíná memoáry Ivana Jonáka Sex, Disco, Revoluce, kde taky nevíme, co je ještě možné a co už byla fantas autora.
Jestli mě něco bavilo, tak první část života v Thajsku, těšila jsem se na kapitolu v USA, která byla ale plná klišé, předpojatosti a názorů "typiše čechiše" kdy jsem si několikrát řekla, že s tímhle prostě čas ztrácet nehodlám. Co byla poslední kapka je slovní průjem na několik stran a neschopnost nechat na letišti proclít pár kabelek a zboží a přitom si žít a tvářit se jak Rotchild. Tohle ne.
Líbily se mi citáty slavných osobností na začátku kapitol, nelíbila se mi délka kapitol, neuvěřitelná hutnost textu a přímá řeč rozhovorů mezi Majkim a Veronikou, zbytečné.
A poslední co musím zmínit je nastavená cena knihy v poměru s kvalitou papíru a vydání knihy.
Knihu jsem po sto stranách odložila, ač nerada, protože když mi ji někdo svěří k přečtení, snažím se ji dočíst, ale tohle by bylo trápení.. zejména po pravděpodobném nástupu kovidu v dalších kapitolách.


ReziEngli
29.06.2021 3 z 5

Kniha byla čtivá, často jsem se i zasmála, občas jsem se pěkně naštvala za autorovy názory. Ale celkově kniha byla hodně slušná, dost často jsem si představovala všechny ty destinace, kde se hlavní hrdina Mike nacházel. Bohužel můj zážitek z knihy dost kazil použitý nekvalitní papír a nekvalitně udělané desky, ze kterých se mi loupal vrchní igelit, který měl desky chránit proti poškození. A co mi doslova pilo krev, byly skoro nekonečně kapitoly. Nejsem fanoušek moc dlouhých kapitol, ale vždy to nějak dokážu překousat. Ovšem tady ty kapitoly byly fakt extrémně dlouhé. Proto hodnotím 3/5.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Cirkus Karanténa v seznamech

v Přečtených11x
v Doporučených1x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst18x
v Chci si koupit7x
v dalších seznamech2x