dominik0401 dominik0401 komentáře u knih

☰ menu

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Moje první přečtená kniha od této autorky a zřejmě ne poslední.
Hlavní postava, mě bavila a soucítil jsem v hodně případech s její bezvýchodnou situací
První polovina knihy mi přišla trošičku zdlouhavá a natažená a byla v ní místy nouze o nějaké to napětí Ovšem druhá část knihy to krásně dohnala a několikrát mi při čtení naskakovala husí kůže.
Kniha mi přijde povedená a věřím, že dalším dílům dám také šanci.

09.12.2023 4 z 5


Underground Underground František Kotleta (p)

Musím uznat, že když jsem tuto knihu dostal jako dárek, vůbec jsem nevěřil tomu, že mě bude bavit. Byla to má první kniha od tohoto autora a vůbec první tohoto žánru.

Při čtení prvních stránek jsem ale pochopil, že mě děj vtáhne a to se taky stalo. Knihu jsem doslova hltal stránku po stránce. Vždy když jsem byl nucen čtení přerušit, už jsem se nemohl dočkat až budu moci pokračovat dál. Dočetl jsem ji tak během pár dní, což u mě není zvykem.

Zápletka je zajímavá, příběh je poutavý a některé pasáže knihy fakt perfektní. Kniha mě bavila a vryla se mi do paměti a to asi i díky stylu psaní autora. Zábavné, napínavé, rafinované a taky vulgární.

Jako fanouška klasických detektivek mě kniha fakt bavila. Určitě má místo u mě v knihovně a rád se k ní vrátím.

28.10.2023 4 z 5


Smrtící jed Smrtící jed Zbyněk Dach

(SPOILER) Kniha má dobrou zápletku. Vašim cílem je uzdravení vaší postavy. Je to celkem hezky plynoucí příběh s minoritními úkoly, které splňujete (chcete-li) pro různé postavy roztroušené po cestě k vytouženému cíli. Kniha je spíše lehčí GB, ale po cestě narazíte i na pár klíčových soubojů, u kterých se dá umřít. Plusem knihy je fakt, že na začátku si volíte, kterým “směrem v rámci plnění hlavního úkolu se vydáte. Škoda, že putování je poměrně krátké.

27.10.2023 4 z 5


V bažinách škorpiónů V bažinách škorpiónů Ian Livingstone

Celkem kvalitní gamebook ze série FF. Narozdíl od klasických gamebooků, kde jdete z počátečního místa na konec, zde můžete chodit volně po celé lokaci. Mapování je celkem jednoduché, ale užitečné. Je tu zajímavá varianta plnění více úkolů, a tedy možnost odlišných ukončení knihy a hraní knihy vícekrát. Je to spíše lehčí GB, kdy vám před smrtí kniha nabídne možnost kroku zpět. Ani nepřátelé nejsou kdovíjak silní.
Kniha je tedy spíše lehčí a pro začatečníka tak dobrou volbou.

24.07.2023 5 z 5