ditouche ditouche komentáře u knih

☰ menu

Šmajdovinky Šmajdovinky Vladimír T. Gottwald

Krásné staromilské pohádky v duchu Václava Čtvrtka a Karla Čapka; večerníčkovské zpracování by si jistě zasloužily

12.08.2022 5 z 5


Marmeláda a její sardinky Marmeláda a její sardinky Zuzana Pelíšková

Příběh, ve kterém nic nechybí a nic nepřebývá. Pozoruhodná je hravost na každém řádku, na každém kroku všech jednotlivých postav. Ilustrace Jakuba Dvořáka dokonale ladí. Tuhle rodinu budou vaše děti určitě milovat!

21.03.2022 5 z 5


Ona a Martinů Ona a Martinů Jindřich Uher

A já mám tento, poněkud jiný názor: taky jsem přečetla Podivné lásky a pokračovala Ona a Martinů. Zatímco v Láskách mi vadil očividný Muchův cíl prezentovat především sebe sama, u Uhra byla patrná snaha o objektivitu - o vykreslení Vitky jako okouzlující dívky, geniální skladatelky a dirigentky, sebevědomé ženy, to vše v kontextu místa a času. Citací z odborných muzikologických prací bylo právě tak akorát. Literární styl odpovídal době, kterou zaznamenával, a tak jsem velmi spokojenou čtenářkou. Jsem moc ráda, že jsem přečetla obě knihy, navíc scénář Vitka od Kateřiny Tučkové a dvakrát viděla divadelní představení.

05.01.2021 4 z 5


I chytré ženy dělají hloupé věci I chytré ženy dělají hloupé věci Monica Pradhan

Knihu jsem četla před více než 10 lety, když vyšla - a okouzlila mě natolik, že jsem ji s úspěchem doporučovala mnoha čtenářkám, navíc jsem si na ni vzpomněla dneska, v souvislosti s kandidátkou na viceprezidentskou funkci v amerických volbách. Rozhodně se k ní musím vrátit, jen co zas budou otevřeny naše milované knihovny! Kdo má rád knihy o síle ženského přátelství, okořeněné špetkou exotického koření, bude potěšen stejně jako já

30.10.2020 5 z 5


Nebe nad Jemenem Nebe nad Jemenem Tomáš Šebek

Jsem MOC ráda, že jsem tuhle knížku mohla číst a že je pravdivá. Díky, Tomáši Šebku! Za knížku, ale především za to, co děláte.

18.01.2020 4 z 5