DiaBook424 DiaBook424 komentáře u knih

☰ menu

Na Vánoce o den více Na Vánoce o den více Christina Lauren

Čtu tady jen samé negativní komentáře a jsem ráda, že jsem na ně nedala a knihu si přečetla bez vlivu ostatních. Neříkám, nebylo to nic světoborného, ale účel kniha splnila na jedničku. Četla se moc hezky, lehce, taková ideální oddechovka na Vánoce. Na rozdíl od jiných knih autorek tam ani nebyla pořádná erotika (což by mi asi i mělo vadit, ale světe div se, užila jsem si čtení i bez ní). Samozřejmě, dějová linka je předvídatelná, časová smyčka není moc vysvětlená (což by mi asi taky mělo vadit, ale furt jsem z knihy moc nadšená na to, abych ji za tuhle ,,hrubku" pokárala), ale příběh je i tak prostě skvělý. Postavy jsou úžasné (i když fakt nechápu anotaci, kde chudáka Thea nazvali puberťákem), děj se vyvíjí postupně, celé je to čtivé, chvílemi úsměvné i dojemné, ... Myslím si, že je to ideální knížka na vánoční svátky.

27.11.2022 5 z 5


Jiskření Jiskření Penelope Douglas

(SPOILER) Takhle zklamaná jsem po přečtení knížky dlouho nebyla. Nádech se autorce moc povedl, jedná se o jednu z mých nejoblíbenějších knížek vůbec, takže jsem se na Jiskření moc těšila. Madoc byl v první díle úžasný a já se nemohla dočkat dílu o něm. Ale toto?
Jestli má někdo rád toxické vztahy, proč ne, ale já na to nemám žaludek. Oba se milují (řekli si to), přitom on ji střídavě podvádí, kde se dá (dokonce mi chvílemi přišlo, že jí to dělá na truc), ale i přesto ji miluje! Vždyť je to naprosto odstrašující příklad vztahu mezi dvěma lidmi! Nemluvě o všech těch nešikovně zapojených klišé. Já mám klišé ráda, vždyť tenhle žánr na nich stojí, ale nic se nemá přehánět. A když, tak aspoň nějak šikovně. Mafie, potrat, svatba, nenávist/láska, nevlastní sourozenci, vydírání, nechtěné odloučení. Tohle všechno na 328 stránkách. Každý z těch bodíků by dal na vlastní příběh, tak proč jsou všechny v jednom?

20.04.2021 odpad!


Temnota v něm Temnota v něm Alice Raine

(SPOILER) V první řadě chci říct, že nevím, jestli jsem napsala přímo spoiler, tak jsem to raději zaškrtla.
Tenhle žánr mám opravdu ráda, ale tahle knížka se prostě nepovedla. Co se dialogů týče suché, nezáživné. Nedokázala jsem se do příběhu vůbec začíst natož vcítit. Hlavní hrdinka "neurazí", ale hlavní hrdina mě zklamal na plné čáře. Na začátku se tváří jako dvojče Christiana Greye a na konci se z něj z čista jasna stane "ultra podpantoflák", který na svou od mala vžitou povahu lusknutím prstu zapomněl. Nemluvě o jeho bratrovi, který sice na začátku pouští hrůzu jen pohledem, ale na konci se z něho naprosto bezdůvodně stane citlivka nejvyšší úrovně. Když Temnotu srovnám s Padesáti odstíny, kterými se autorka jistojistě inspirovala, je to nebe a dudy. Christian má charakter, sice se s "příchodem lásky" lehce zklidní, ale pořád je sám sebou. Ale tady?
Shrnuto do jedné věty: Hodně špatný pokus o napodobení Padesáti odstínů "nahňácaný" do jedné knížky.
Myslím, že další díly klidně vynechám.

20.04.2021 odpad!


Královna zlodějů Královna zlodějů Katherine O'Neal

Tuto knihu jsem koupila ve výprodeji a rozhodně si nemůžu stěžovat. Byla to po dlouhé době knížka, která mě zaujala nejen originalitou samotného námětu, ale i svým zpracováním. Doporučuji ji všem, co mají rádi romantické zápletky, erotiku, napětí, propracované charaktery a prostředí Divokého západu, cirkusů a poutí.

06.04.2021 5 z 5