Dawrin Dawrin komentáře u knih

☰ menu

Zabíječ zombií Zabíječ zombií Nathan Long

Dalsi utrpeni z holywoudu, i kdyz z tech Longovych katastrof mozna nejlepsi. Tezko rict. Opet romantika jak od Rosamunde Pilcher, kdy totalne z...l vse co bylo zakladem serie. Nejake postavy se tu potuluji, Felix je o chlup drsnejsi nez posledne. Kat je porad drsnejsi asi 100x nez Felix. Karaghul je spis jak designove hodinky - dobre vypada, jinak k nicemu. Asi se ve mne nahromadila frustrace z toho braku, ktery ze serie Long udelal, ale diky bohu, ze jsem si behem jeho knih v zachvatu silenstvi nevypichl oko.

08.08.2023 1 z 5


Cesta lebek Cesta lebek Josh Reynolds

Moc nechapu zdejsi komentare. Styl psani bych rekl nejvice podobny Kingovi, Longova katastrofa nastesti skoncila, ten absolutne zmenil postavy, jejich vyjadrovani, z Gotreka udelal genia a z Felixe trotla, nehlede na to, ze z Felixe v knihach udelal uplakanyho teenagera namisto zkuseneho veterana. Felix v ceste lebek zabil vic nepratel nez za poslednich 5 knih :-D Nicmene. Samozrejme, vadi mi predevsim to, ze pise a meni jiz navstiveny a popsany Karak Kadrin. Pokud by se jednalo o jinou pevnost, byla by to vyborna povidka. Par veci nesedi,King byl, je a bude jen jeden, ale po tech otresnych protrpenych knihach od Longa to byl skoro balzam na mem temer 24 let trvajicim fanouskovstvi Gotreka a Felixe.

08.08.2023 4 z 5


Zabíječ elfů Zabíječ elfů Nathan Long

Další Longovo utrpení....jak zde psal kolega, charaktery prostě úplně ztratili svoje kouzlo. Když přestal psát King, obával jsem se jak bude série pokračovat, takže pro další díl jsem se odvážil po dlooouhých letech. Bohužel, je to stokrát horší než kdy bylo. Gotrek má s Gotrekem společnou pouze sekeru a Felix ani nevím vlastné co. Jako tam narvat 15 letého rozsypaného mladíka generace Z, co se zhroutí, když se na něj škaredě podívá kočička. Kus psychické trosky, který poprvé drží v ruce meč a jediné co umí nechat do sebe píchat jako do jehelníčku. Tohle už snad nikdy číst nebudu.

26.04.2023 1 z 5


Zabíječ šamanů Zabíječ šamanů Nathan Long

Co udelal Long se serii, je celkove katastrofa. Prvni knihy od Kinga jsem cetl poprve jako nactilety a behem dalsich 20 let nekolikrat opakovane. A vzdy jsem se k nim rad vracel. Ale co zacal Long, jednou a opravdu dost...ze zcela zmenil Gotreka ze zatvrzeleho drsneho trolobijce na kecala, je jedna vec, ale ze udelal z Felixe absolutni psychickou trosku, co se chova jak 15lete decko, to uz ne. Postava, ktera vedle trolobijce rostla, veteran a skvely sermir, se po 20 letech cestovani s Gotrekem po celem svete vrati jako troska co neni schopna zabit Ungora. To mysli autor vazne?? Tohle by mohlo zabit draka maximalne ze by se jim zadavil. Za mne totalni przneni serie, budu cist dal, ale jen kvuli sve zarputilosti. I kdyz se obavam, zda se z Felixe nestane v pristim dile jen sluzka vylevajici Gotrekovi nocnik.

26.04.2023 1 z 5