davidk7 davidk7 komentáře u knih

☰ menu

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Krásný příběh o dívce, kterou celá rodina opustila a zanechala jejímu osudu v chatrči kdesi v bažině. Postupně sledujeme její dospívání a poznávání přírody a světa. Napínavý závěr, kdy čelí obvinění z vraždy svého bývalého přítele, jsem přečetl za jeden večer. Byl jsem napnutý, zda ji porota uzná vinnou či ne. Velmi příjemné čtení.

23.05.2023 4 z 5


Zažít Alpy Zažít Alpy Meredith Erickson

Knihu mám v anglickém originále a velmi rád v ní čtu nebo jen tak listuji. Jedná se o cestopis a kuchařku alpské kuchyně v jednom. Krásné fotografie a ještě lepší recepty. Do svého pravidelného repertoáru jsem zařadil již několik receptů, včetně fondue a výborných salátů :-) Velkou většinu míst zachycených v knize jsem rovněž osobně navštívil. Mohu jen doporučit.

25.01.2021 5 z 5


Na světě žijeme každý jinak Na světě žijeme každý jinak Jean-Paul Dubois

Krátký současný francouzský román oceněný Prix Goncourt, který není špatně napsaný. Scény z vězení mi přišly mnohem zajímavější než flashbacky do běžného, předchozího života hlavního hrdiny. Zvláště spoluvězeň zamilovaný do své motorky značky Harley-Davidson a téměř neschopný absolvovat tak banální věc jako je stříhání vlasů byl příjemným ozvláštněním. Při čtení jsem však měl problém se ztotožnit s hlavním hrdinou a ke konci jsem již jen čekal na to, až se dozvím, co ho přivedlo do vězení. Závěr byl poněkud předvídatelný.

25.01.2021 3 z 5