daniel1636 daniel1636 komentáře u knih

☰ menu

Kéž bych byl býval věděl .... Kéž bych byl býval věděl .... Gary Chapman

Navazující kniha na Pět jazyků lásky. Jediné, co mne mrzí, že v mnoha ohledech až na pár aspektů knížka nepřináší nic nového oproti předchozí zmíněné. Pokud ale potřebujete pro mladého borce něco útlejšího, u čeho nusne nebo co neodloží po pár stránkách, tak se rozhodně šáhnutí po těchto "prolegomenech" pro puberťáky nebo dospívající určitě hodí.

10.05.2020


Eurabia – mýtus nebo realita budoucnosti? Eurabia – mýtus nebo realita budoucnosti? Lukáš Lhoťan

Výrazná, leč možná úmyslně útlá studie přehnaného nebezpečí migrační politiky, který zase jednou jedna zbytečná Evropská unie nezvládla. Autor se zde jasně táže a předkládá argumenty pro nebezpečí islamizace Evropy, kterou lze přirovnat v novodobému pádu evropské říše (tentokrát již čtvrté). Ať už je to nebezpečí plynoucí z muslimských lží takkija, zabudované náboženské násilí, tak i nesprávné chápání islámu z pohledu evropské společnosti. V roce 2015, kdy knížka vznikla se dalo o daném problému hovořit jako o problému číslo jedna, to však ještě nikdo netušil, že migraci za pět let přehluší riziko globální pandemie.
Autorovi máme zásadní důvod důvěřovat - a to značně - díky tomu, že sám si prošel muslimským světem jako řádový věřící a po svém prozření se rozhodl od něj odpoutat a vrátit se zpět do katolické církve. Nejprve novinář, dnes publicista a student teologie na volné noze.

10.05.2020


Pan učitel Pan učitel Božena Němcová

Nevím proč, ale sám jsem byl touto novelou uchvácen. Po jejím přečtením jsem zcela propadl opět myšlence, abych se stal učitelem, ale nakonec jsem po krátkém snění přistál na tvrdé podlaze 21.století a uvědomil si, že dnes je to až neskutečné , abych mohl v dětech rozvinout tak velké vlastenecké ideály jako se povedlo Boženě Němcové v Učiteli, který je vykreslen až natolik podobně idealisticky jako Babička.

09.05.2020