čtenář017 čtenář017 komentáře u knih

☰ menu

Pevnost Pevnost Francis Paul Wilson

Kniha je napínavá, čtivá zejména první 2 třetiny. Souhlasím ze zdejšími komentáři, že romantika jak z červené knihovny je tam zbytečná a závěr je spíše ve stylu fantasy než horroru.

27.03.2024 4 z 5


Předměstí Předměstí Jan Žižka

Přiznám se, že současnou poezii příliš nečtu. Mám často pocit, že většině děl rozumí leda autor sám. Tahle sbírka je však výjimečná v tom, že básně jsou srozumitelné, avšak ne doslovné, a popisují to, co prožívá většina lidí, plynutí času, různé mezilidské vztahy, společenskou situaci apod.
Navíc jsou psané rytmicky, vázaným veršem, což už dnes není příliš obvyklé. Nejedná se ale určitě o jednoduché rýmování, a pokud mohu posoudit, mají i uměleckou hodnotu.

21.03.2024 5 z 5


Šikmý kostel Šikmý kostel Karin Lednická

Kniha je, stejně jako 1.díl zajímavá a velmi čtivá, zároveň se člověk dozví hodně věcí z historie daného kraje. Škoda jen, že mezi vydáním jednotlivých dílů jsou velké rozestupy a člověk zapomene kdo byla která postava. To je ovšem problém většiny knih na pokračování, lepší je číst celou sérii najednou.

19.03.2024 5 z 5


Malý pražský erotikon Malý pražský erotikon Patrik Hartl

Moje první přečtená kniha od Patrika Hartla se mi líbila z jeho tvorby nejvíc, jelikož je vtipná a čtivá. Samozřejmě záleží na tom, co od knihy očekáváte, není to naučná literatura nýbrž oddechové čtení, takže pokud se potřebujete odreagovat např. po náročných dnech v práci mohu jen doporučit.

17.03.2024 5 z 5