Celupka Celupka komentáře u knih

☰ menu

Zloba Zloba Chris Carter

Zatím pro mě nejlepší kniha od Chrise Cartera. A pokud toto byl pravdivý příběh, jak píše na začátku, tak to potěš pánbůh...

24.09.2017 5 z 5


Dívka, která si říkala Tuesday Dívka, která si říkala Tuesday Stephen Williams

Kniha měla super nadupaný začátek, okamžitě mě vtáhla do děje. Myšlenkové pochody a vtipné komentáře Tuesday mě opravdu bavily. Neohrožená dívka, která se nebojí postavit gangsterům a bojovat tak za práva jejich obětí. Navíc si vodí policii na vodítku. Nicméně ke konci knihy mi to už začalo připadat trochu přitažené za vlasy a lehce naivní. Na to, kolik lidí Tuesday na své výpravě za spravedlností zabila, by měla sedět na doživotí a hlídat by jí mělo policejní komando. Ale to se nestane a kniha končí s otevřeným koncem a to dosti naivním.

15.05.2016 4 z 5


Dívka v pavoučí síti Dívka v pavoučí síti David Lagercrantz

Na pokračování Milénia jsem se jako správná fanynka velice těšila, protože jsem si myslela, že Lagercrantz bude vycházet z Larssonových poznámek. Ale to byl můj omyl číslo jedna. Omyl číslo dvě byl, že jsem si knihu vůbec kupovala. Kniha JE čtivá, děj MÁ spád, zápletka JE zajímavá, ALE největším problémem u mě byly dialogy hlavních postav. Slova, která jim Lagercrantz vložil do úst, se k nim vůbec nehodila. Žádnou repliku, která jim vyšla z úst, jsem jim nevěřila. Dle mého názoru se autorovi nepovedlo přesně vystihnout unikátní charakter Lisbeth a Mikaela a chudák Larsson se teď v hrobě obrací!

03.05.2016 2 z 5