Basc0 Basc0 komentáře u knih

☰ menu

Cyberpunk Cyberpunk Andrzej Ziemiański

Naprosto průměrná kniha, která by jednoduše zapadla mezi knihy s obdobnou kvalitou. Její jediná výhoda byla, že se svezla na popularitě cyberpunku (který nastavil CDPR), a podle názvu se to ani nesnaží moc skrývat. Ale že by z ní jakýmkoliv způsobem vyzařovala ta neonová atmosféra, se vážně říct nedá. Ve světě se najde o tolik lepší cp díla (Gibson, Dick, Morgan, and so on).
Takže, pro fanoušky cyberpunku? Určitě ne
Pro nenáročné čtenáře easy-Reading detektivek se sci-fi podkresem? Joo, proč ne

11.01.2024 1 z 5


Nezapomeň na mě Nezapomeň na mě Estelle Laure

Trochu mi to zní jako Věčný svit neposkvrněné mysli (2004), vyveďte mě prosím z omylu, pokud to tak není, ale zní mi to úplně jako Věčný svit neposkvrněné mysli...

03.04.2023


Vládci strachu Vládci strachu Jiří Kulhánek

(SPOILER) +Před touto knihou jsem četl vyhlídku na věčnost, která je pro mne i po přečtení stále nepřekonanou.
Nicméně mě pan Kulhánek nepřestává překvapovat, jak čtivě a jednoduše se dá napsat tak strhující příběh.
Vážně je vidět, že to autora prostě baví, že si užívá každou napsanou větu, že píše tak, jak si myslí, že by se postavy opravdu chovaly.
-Trochu mě zklamal konec... Po vyhlídce na věčnost mi to přišlo dost uspěchané. Chápu, že je to autorova prvotina, ale dokážu si představit o 15-20 stránek delší konec s epickým fightem s hlavním nemesis na konci. To mi tam jako jediné chybělo.

07.07.2021 4 z 5


Zavátý život Zavátý život Josef Augusta

Až nečekaně příjemná kniha i přes její stáří, která velmi barvitě zobrazuje období druhohor a třetihor podobou krátkých, často dosti depresivních povídek. Nicméně velmi čtivá. Mohu jen doporučit.

19.03.2021 4 z 5


Vyhlídka na věčnost Vyhlídka na věčnost Jiří Kulhánek

Tahle knížka mi změnila život. Něco takhle neuvěřitelně čtivého se mi ještě do ruky nedostalo a doufám, že brzy seženu i noční klub, který je prý ještě lepší, než Vyhlídka na věčnost. Charakteristické postavy a děj, který ubíhá tak, že jsem si toho ani nevšiml a byl jsem na konci.

19.03.2021 5 z 5