Barbarian004 Barbarian004 komentáře u knih

☰ menu

Vladař Vladař Niccolò Machiavelli

Starší, ale stále aktuální. Pragmatický popis, jak vládnout. Je trošku jiná, než nás učili ve škole. Ostatně asi jako vše.

18.11.2020 5 z 5


Nový Pearl Harbor: 11. září a vláda George Bushe: Znepokojující otázky Nový Pearl Harbor: 11. září a vláda George Bushe: Znepokojující otázky David Ray Griffin

Autor nebyl od začátku "konspirativec", věřil vládní verzi. Ale těch rozporů je tam tolik, že začal pátrat a shromažďovat data. Dobře faktograficky podané. Je vidět, že se jedná o vysokoškolského profesora. Doporučuji přečíst a udělat si svůj názor. Ale pravdou je, že někteří lidé neuvidí pravda ani když jim přistane mezi očima. Těm doporučuji modrou pilulku.

18.11.2020 5 z 5


Velký podvod Velký podvod Thierry Meyssan

Výborně napsáno, podáno. Napsáno velmi těsně po událostech, tím pádem tam nejsou věci, které se provalily později. Ale i tak to prostě sedí. Rozebrány i nesrovnalosti v prohlášeních vládních činitelů, neustále lži nahrazující jiné lži. Vytloukání klínu klínech. Doporučuji přečíst a nevšímat si (zaměrných?) dehonestujících komentářů zdejších trolů.

18.11.2020 5 z 5


Islamský terorizmus v službách CIA-USA Islamský terorizmus v službách CIA-USA F. William Engdahl

Výborná kniha. Napsáno čtivě, jasně, přehledně. Osvětluje vznik militantních islámských seskupení od začátku 20. století. Britsko-francouzskou zradu (Sykes-Picotovu zradu) v průběhu 1.světové války. Podporu militantní wáhabisticko-sufistického islámu (Saudská Arábie) ze strany CIA a USA. Propojení na Al Kaidu. Přípravu "ruského Vietnamu" v Afghánistánu. Válka v bývalé Jugoslávii, útoky v moskevském divadle a Beslanu a mnoho dalšího. Pokud někdo věří, že toto vše je pouze "náhoda", měl by si knihu přečíst, aby se mu otevřely oči. Pokud se drží tématu, a předkládá fakta, není co vytknout. Doporučuji.

18.11.2020 5 z 5