Velký podvod

Velký podvod https://www.databazeknih.cz/img/books/58_/58727/velky-podvod-58727.jpg 3 14 7

Co se vlastně stalo 11. září 2001 v USA? Kdo doopravdy stojí za útoky na Světové obchodní centrum a na Pentagon? Kontroverzní kniha francouzského investigativního novináře, která obletěla celý svět, konfrontuje oficiální verze událostí s dokumenty a očitými svědeckými výpověďmi a poukazuje na rozpory v nich. Autor pak dochází k šokujícímu závěru: Na Pentagon žádné letadlo nespadlo! Tato kniha je založena výlučně na dokumentech Bílého domu a ministerstva obrany, a na prohlášeních amerických civilních i vojenských představitelů v mezinárodním tisku. Všechny informace, které uvádí, jsou doloženy a čtenář si je může sám ověřit.... celý text

Literatura světová Literatura faktu
Vydáno: , Motto
Originální název:

Effroyable imposture , 2002


více info...

Přidat komentář

vvikingg
06.05.2024 4 z 5

Občas si přečtu nějakou konspiraci, sice od 11. září uplynulo řádka let, ale kniha přináší informace, které Meyssan nasbíral během krátké doby těsně po útoku na USA. Je zde množství odkazů , které i po letech lze ověřit pomocí Google. FBI si doslova některé údaje vymyslela hned po útoku zveřejnila jména a fotografiie 15 teroristů, hned po zveřejnění seznamu reagoval ministr vnitra Saudské Arabie, že 5 osob ze seznamu jsou občané Saudské Arábie a žijí v klidu ve své zemi, podle FBI měli být po smrti, přehmatů a lžím FBI se věnuje celá kniha. Při požáru NWT byl nalezen ihned nepoškozený pas Muhammad Atty, který údajně pilotoval jedno z letadel, v budově byl žár několik tisíc celsia :-) :-).

Barbarian004
18.11.2020 5 z 5

Výborně napsáno, podáno. Napsáno velmi těsně po událostech, tím pádem tam nejsou věci, které se provalily později. Ale i tak to prostě sedí. Rozebrány i nesrovnalosti v prohlášeních vládních činitelů, neustále lži nahrazující jiné lži. Vytloukání klínu klínech. Doporučuji přečíst a nevšímat si (zaměrných?) dehonestujících komentářů zdejších trolů.


moničina
31.07.2019 4 z 5

Ďalšie informácie na doplnenie do skladačky ku knihám, ktoré som o tejto téme predtým čítala. Koho táto téma zaujíma, mal by si to prečítať.

Garik
16.03.2019 1 z 5

Naivná konšpiračná zlátanina. Meyssan síce kladie zaujímavé otázky, občas dokonca k veci, no ponúka nezmyselné odpovede. Svedectvami aj faktmi žongluje tak, aby si potvrdil svoje vlastné presvedčenie a z neho plynúce teórie.
Knihu hodnotím veľmi nízko (váhal som medzi tým jedným bodom za úprimnú snahu a odpadom), no jej čítanie môžem odporučiť ako cvičenie v logike a „študijný materiál“ – ako sondu do mentálneho sveta tvorcov a zástancov konšpiračných teórií. Možno tu napríklad vidieť známy „konšpirátorský“ myšlienkový vzorec: Musela to urobiť vláda (ktorej samozrejme zo zásady neveríme), pretože pre nás je skrátka absolútne nepredstaviteľné, aby hŕstka fanatikov (aj keď má za chrbtom akokoľvek organizačne, materiálne a finančne silnú skupinu) prekonala všetky tie perfektné bezpečnostné opatrenia (najmocnejšieho štátu sveta!).
Kontrolná otázka: Kto vás to vlastne presvedčil o dokonalosti tých opatrení? Žeby tá istá vláda (ktorej inak zo zásady nemožno dôverovať), keď presviedčala občanov o tom, ako dobre a efektívne vie nakladať s ich daňami?

Damato
26.10.2018 2 z 5

Na jednu stranu jsem žasla nad všemi konspiračními teoriemi, asi ne všechno je až tak jak se říká a píše, na druhou stranu ale- drží tuhle Zemi někdo - pár jedinců - v šachu a až se jim bude chtít tak ... děj se vůle Boží? popř. vůle Aláhova??? To jsme jako lidský rod trošku v ... hodně, ale hodně mimo ... a možná, že dobře, že to nevíme a netušíme co nás čeká a co čeká naše potomky...

FrankCastle
03.03.2018 3 z 5

Jak už bylo zmíněno, Pentagon vs. letadlo je skutečně pohádka pro blbce, tomu snad nikdo věřit nemůže a zbytek? V tomhle jsem spíš na straně konspiračních teoretiků a celý to smrdí jako jeden velký inside job.

Pawlisman
02.10.2014 5 z 5

Několik faktů je neskutečně podezdřelých a vůbec se nestydím, pokud říkám, že na 11.září je mnoho nesrovnalostí a že je možné že o skutečný podvod jde. Letadlo v Pentagonu je obzvláště podezřelé. Neříkám, že to bylo tak, jak autor nabízí, ale otázek je skutečně mnoho. Doporučuji všem, kteří se jen tak nesmíří s předkládanými mediálními informacemi.

Štítky knihy

terorismus konspirace spekulativní literatura 11. září 2001

Autorovy knížky

Thierry Meyssan
francouzská, 1957
2002  64%Velký podvod