barbara1956 barbara1956 komentáře u knih

☰ menu

A přesto říci životu ano: Psycholog prožívá koncentrační tábor A přesto říci životu ano: Psycholog prožívá koncentrační tábor Viktor Emil Frankl

Viktor Frankl je pro mne bezpochyby vyjímečný člověk. Vzor, kterého si vážím. Dívat se na utrpení jeho očima, snažit se za každou cenu najít to dobré, smysl proč žít dál a nevzdávat se. Nezlobit se na druhé, nevyčítat...
A ještě své utrpení zkonstruovat do podoby Logoterapie, čímž pomohu i druhým. Můžu se od něho mnohému učit.

Citáty z knihy:
"Nic nemůže udolat člověka který si vědomě přeje mít životní cíl."

"Vždy, i v té nejextrémnější situaci je v člověku prostor svobody. Nikdy člověk není, jak se říká, vydán napospas osudu: i když je radikálně omezen...může volit odpověď na svůj osud."

11.12.2021 5 z 5


Dračice a mazánek Dračice a mazánek Torey L. Hayden (p)

Geniální! Prosím čtěte, čtěte, čtěte!

26.11.2020 5 z 5


Dítě džungle Dítě džungle Sabine Kuegler

Moje srdcovka. Několikrát mě postavila na nohy. Vyprávění nevšedně prožitého dětství uprostřed pralesa mezi domorodci, v kontrastu s hledáním sebe sama a životem v moderní Evropě.

31.05.2020 5 z 5


Evžen Oněgin Evžen Oněgin Alexandr Sergejevič Puškin

Kniha byla skvělá, ale bez vysvětlivek by mi mnohé pojmy unikly, protože autor často odkazoval na básníky a spisovatele dané doby. Verše se četli příjemně, knížku jsem zvládla za 2 dny. Je to krásný, milostný příběh.
Doporučuji audio-poslech na youtube. Barvité hlasy jednotlivých postav s doprovodnou hudbou nechají příběh ožít před očima :)

09.04.2018 4 z 5