Dračice a mazánek přehled

Torey L. Hayden (p)

Zkušená dětská psychoterapeutka a speciální pedagožka poutavě vypráví příběh Casandry a Drakea. Casandra byla unesena vlastním otcem a po několik let byla držena na neznámém místě. Když ji našli, nikdo ji nepoznával, z dobrosrdečné a učenlivé dívenky se stala nezvladatelná malá nestvůra, s níž si nikdo nevěděl rady. Drake je na rozdíl od Casandry domácí mazlíček, ale na veřejnosti, tedy ani ve škole, z něho nedostanou ani slovo. Po dlouhé a nekonečně trpělivé terapii se autorce-terapeutce podaří s oběma dětmi navázat kontakt a vrátit je do společenství dětí a rodiny.... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: 2009 , Portál
Originální název: Twilight Children, 2005

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Dračice a mazánek. Přidejte ho na této stránce. Přihlašte se a napište ho.

Nový komentář

Han-nah
31.08.2025

První seznámení s autorkou, velké překvapení a určitě ne poslední. Svoji práci dětské psycholožky a speciální pedagožky zúročuje v psaní knih. A že to není lehké čtení. Problémové i zneužívané děti potřebují ochranu a pomoc, která je velmi důležitá.
Je to mravenčí práce terapeuta, krůček po krůčku dostat se k dětské dušičce a pomoci jí.
V této knize potřebuje pomoc devítiletá "Dračice" Casandra a malý hošík Drake.
Z chování Casandry je zřejmé, že její chování je následek násilí a krutosti, které zažívala a snaží se tyto okamžiky vytěsnit, ale ne v každé situaci to mozek akceptuje.
- Víte o mně vlastně jednu věc. Že mě tatínek unesl. Jenže ve mně je toho jestě spoustu dalšího. Podaří se Torey Casandře pomoci?
Malý Drake, klidný ,malý, krásný chlapeček, pravý opak Casandry. Obklopen milujícími rodiči, ale nemluví. Je třeba zjistit příčinu a pomoci jeho šifrované řeči. Jak se k tomu postaví jeho rodiče?
Zaujalo mě, že ke své práci si přidala i péči o staré lidi. Tady je to Gerda, která po mrtvici nechce komunikovat a pomůže jí náhodné setkání s Drakem, kterého Torey vzala s sebou. V životě je důležité najít si čas pro komunikaci. Pro mnoho lidí to hodně znamená.

všech 53 komentářů

Související novinky - Dračice a mazánek (0)

Kniha Dračice a mazánek v seznamech

(aktualizováno 1x za hodinu)

v Mé knihovně112x

Čtenáři před vámi navštívili ještě tyto knihy: