Bana Bana komentáře u knih

☰ menu

Vědomí a realita: O mozku, duševní nemoci a společnosti Vědomí a realita: O mozku, duševní nemoci a společnosti Jiří Horáček

V našich podmínkách je toto asi poměrně zásadní dílo, které se snaží zjednodušeným způsobem řešit ty nejsložitější otázky, na které jako lidstvo hledáme odpovědi, a to je: co je to realita a jak můžeme realitu vnímat. Profesor Horáček svým přesahem do filozofie, biologie, medicíny, fyziky a matematiky přináší čtenáři zajímavé pohledy právě na tato složitá témata. A díky Daniele Drtinové jsou tam obsažená témata jako je spiritualita a její dopad na zkoumání vědomí.

30.03.2021 5 z 5


Jako bych žila dva životy Jako bych žila dva životy Milan Ohnisko

Daniela Drtinová mě překvapila svou upřímností. To je asi to první, co bych ke knize napsala. Necítila jsem, že by se chtěla paní Drtinová nějak předvádět, nečím ohromovat. Je to výpověď o jejím životě, který sama nelakuje na růžovo. Překvapila mě i její upřímnost, kterou projevila v popisu své duchovní cesty. Prostě mi kniha otevřela oči a já od teď už paní Drtinovou vnímat nejen jako skvělou moderátorku, ale také jako inspirativní ženu.

30.03.2021 5 z 5