Astronom82 Astronom82 komentáře u knih

☰ menu

Výlet do vesmíru Výlet do vesmíru Vladimír Socha

Moc hezká brožurka o vesmíru (zejména Sluneční soustavě) pro děti na 1. a 2. stupni ZŠ. Doporučuji!

16.05.2019 5 z 5


Nová cesta do pravěku Nová cesta do pravěku Vladimír Socha

Nádherná kniha, která oživí vzpomínky na Cestu do pravěku a dílo Zdeňka Buriana. Jak je u autora zvykem, kniha je poutavá, ale zároveň nabitá fakty a málo známými skutečnostmi, takže je svým záběrem i tematikou naprosto unikátní (nejen v českém prostředí). Nelze než doporučit!

16.05.2019 5 z 5


Legenda jménem Tyrannosaurus rex Legenda jménem Tyrannosaurus rex Vladimír Socha

Musím velmi pochválit autora i ilustrátora - skvělá kniha, obsahující množství fascinujících informací, které v českém prostředí absolutně nemáte šanci jinde sehnat (leda na webové stránce autora V. Sochy, ale v knize je to přehlednější a ucelené). Rozhodně doporučuji všem zájemcům nejen o dinosaury!

16.05.2019 5 z 5


Velké vymírání na konci křídy. Dějiny Alvarezovy impaktní teorie a současný pohled na událost K-Pg Velké vymírání na konci křídy. Dějiny Alvarezovy impaktní teorie a současný pohled na událost K-Pg Vladimír Socha

Skvělý a podrobný přehled problematiky impaktu na konci křídy. Přitom psáno velmi záživně a čtivě. Na své si přijdou nadšenci do paleontologie, ale také astronomie, meteoritiky, fyziky, geologie nebo třeba ekologie. Doporučuji.

06.10.2017 5 z 5


Dinosauři v Čechách Dinosauři v Čechách Vladimír Socha

Skvěle napsaná kniha se spoustou zajímavostí z historie a především dějin vědy. "Must have" pro všechny nadšence do dinosaurů, paleontologie, dějin vědy, českých dějin apod.

20.09.2017 5 z 5


Dinosauří rekordmani Dinosauří rekordmani Vladimír Socha

Skvěle napsaná a jako obvykle aktuálními informacemi nabitá publikace, navíc s nádhernými ilustracemi P. Modlitby. Doporučuji.

02.11.2016 5 z 5


Neznámí dinosauři Neznámí dinosauři Vladimír Socha

Kniha byla nominovaná na cenu Zlatá stuha 2016 (http://www.zlatastuha.cz/cs/neznami-dinosauri).

02.11.2016 5 z 5


Poslední dny dinosaurů Poslední dny dinosaurů Vladimír Socha

Skvěle napsaný text, čte se jedním dechem. Příběh vás chytne a nepustí, dokud knihu nedočtete. Nádherné jsou i ilustrace a velmi zajímavý je dodatek a časová osa na závěr. Na rozdíl od mnoha jiných sci-fi příběhů je tento vysoce erudovaný a psaný skutečným odborníkem na dané téma, což je znát při vysvětlování složitějších pojmů, cizích technických názvů apod. Vřele doporučuji!

06.05.2016 5 z 5