ArwenCz ArwenCz komentáře u knih

☰ menu

Vzpomínky na úhoře Vzpomínky na úhoře Anna Cima

Knihu jsem si užila a hlavně její konec. Vždy jsem měla ráda právě dělší kousky, ale bylo tu pár věcí, které mi při čtění vadily. To jsou ale spíš detaily a krom těch je kniha super.
Ještě, než začnu s nimi, ráda bych se vyjádřila k pár dalším kometům, které se tu objevily. Bylo řečeno, že některé věci nedávají smysl, nebo že kniha je dělaná tak, aby si lidé domýšleli. Pokud ale čtenář čte pozorně, ve finále je naprosto vše vysvětlené a není potřeba si nic domýšlet.
Příběh samotný byl super a nemám k němu žádné výčitky, ale občas mi přišlo, že se tam objevoval text, který byl naprosto zbytečný, čtenáři nic nedal a ani nijak neposunul děj. Ať už některé nedůležité rutinní věci, které postavy dělaly, nebo zbytečné popisování každého detailu snad v každé místnosti, kde se postavy ocitly.
Dále bylo v knize mnoho chyb. Ať už chybějící slova, hlavně zájmena, nebo chybějící diakritika a čárky. Také mi občas přišlo, že byly nejspíš zaměněny některé slova. Jednoduše některé věty vůbec nedávaly smysl (mimo ty záměrné v přímé řeči) a já se nad tím vždy pozastavila a několikrát si větu musela přečíst, jestli jsem si to jen nepřečetla špatně. To mě vždy dokázalo vykopnout z děje.

23.04.2023 4 z 5