Arina Arina komentáře u knih

☰ menu

Nonstop knihkupectví pana Penumbry Nonstop knihkupectví pana Penumbry Robin Sloan

Jako knihovnici a toho času dálkovou studentku knihovnictví a informatiky mě kniha nadchla (až na ten uhozený závěr). Nejvíc mne nadchl souborný katalog muzejních artefaktů a mobilní sklad - už se těším až to zfilmují, dost by mě zajímalo, jak zrovna tohleto pojmou. Google na každém kroku mi zase tak nevadí, v knihovnictví a informační vědě na ně taky narážíme pořád. Spíš mi připadalo, že než oslava Googlu a spol, kniha vyzněla právě naopak, ničeho významného tam přece nedosáhli. Není nad poctivě přečtenou knížku. Taky mě dostala hra s jmény lidí a písma, přiznám se, že jsem několikrát zabrousila do odborných příruček. Mám ráda knížky, které mě přinutí zjistit si o věci ještě něco navíc.

16.05.2014 5 z 5


V pavučině sítí V pavučině sítí Albert-László Barabási

Dostali jsme ji ve škole jako povinnou četbu. V životě by mě nenapadlo, že může být povinná četba a ještě o teorii sítí tak napínavá. Četlo se to líp než detektivka.

26.04.2012 5 z 5


Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Je to moje první kniha koupená do čtečky. Začala jsem číst ráno cestou do školy (3,5 hod vlakem), měla cukání číst pod lavicí, cestou zpět a o půlnoci jsem skončila.Až trochu vychladne, přečtu si ji znovu a pomaličku. Přistihla jsem se, že když je to nejnapínavější, ruka jde na pohyb otočení stránky, místo stisk tlačítka.

26.04.2012 5 z 5