Aniki Aniki komentáře u knih

☰ menu

Botostroj Botostroj Svatopluk Turek

Odvážný autor, který se nebál vylíčit těžký život dělníků, pracujících v obuvnickém průmyslu. Samotný autor po vydání čelil soudnímu stíhání ze strany velké obuvnické firmy, jejíž vlastníci se v románu poznali. Román byl soudně konfiskován, autor byl finančně zruinován soudními poplatky a dostal se do existenčních problémů. Žádné další vydavatelství si již nedovolilo, za první republiky, román vydat, z obav před vlivem této firmy.

25.01.2019 4 z 5


Hančiny omyly Hančiny omyly Eva Marešová (p)

Románek pro dívky, který lze shrnout do několika vět.
1. Ona nechce vůbec nikoho.
2. On jí chce, ona ho nenávidí.
3. Ona chce jeho, ale neví, jestli jí chce on.
4. On jí chce také, ale neví, jestli ona chce jeho.
5. Chtějí se oba.

25.03.2017 2 z 5


Zrádná tvář Zrádná tvář Vláďa Zíka (p)

Šílená detektivní humoreska od prince brakové literatury. Od začátku nad obsahem knihy kroutíte hlavou, ale musíte ji číst stále dál, protože vás zajímá jakou šílenost autor ještě vymyslí. Knihu překonávají jen některá díla Václava Jelínka.

06.02.2017 4 z 5


Filmová hvězda Filmová hvězda De la Cámara (p)

Román o dívce česko - latinskoamerického původů, která se stane v Paříži filmovou hvězdou a seznámí se s chudým umělcem, ze kterého se vyklube španělský hrabě.
Od autora námětu k oblíbenému filmu " Dívka v modrém " jsem očekával více. Knihu lze přečíst pouze s největším sebezapřením.

10.10.2016


Na šachtě III Na šachtě III František Sokol Tůma

Děj popisující jednotlivé hornické profese, průběh těžby a události na šachtě je poutavý. Horší už je nudící část knihy zobrazující vztahové a milostné problémy jednotlivých postav. Některé postavy mají naprosto extrémní chování. Nejvíce je to patrné na postavě " šíleného" horníka Soukupa. Druhým extrémem je " svatý muž" závodní Dušan, na jehož sebevraždu se čeká druhou polovinu knihy. Důvod k sebevraždě mě naprosto vyrazil dech.

10.10.2016


Poledničky Poledničky Vilém Neubauer

Příběh tří mladých prodavaček textilního zboží popisuje kromě milostných problémů i sociální problémy obyvatel žijících na periférii velkoměsta. Z žánru tzv. " červené knihovny" patří k těm lepším dílům. Překvapující je naprosto nečekaný konec románu.

10.10.2016