Zrádná tvář

Zrádná tvář https://www.databazeknih.cz/img/books/11_/110643/bmid_zradna-tvar-63da8bcfc5f84.jpg 4 4 3

Princ Jan z Agavíru je nucen vzít si za manželku bohatou ošklivou Američanku a nastoupit na trůn. Zločinec Ferry, dvojník prince, chce uloupit korunovační klenoty a je stíhán světovým detektivem Larrym Šošolkou. Jak dopadne záměna obou osob?

Přidat komentář

jindra2
08.12.2019 3 z 5

Rozverný příběh točící se okolo Jeho Jasnosti knížete z Agavíru. Některé postřehy se hodí i na dnešní dobu: miliardář zbohatl na prodeji mléka bez mléka, banky se zabývaly výhradně tištěním peněz... Knížka je vtipná a ironická, při představě krutého údělu knížecího dvojníka donuceného žít ve zlaté kleci po boku monstrózní miliardářovy dcery se čtenář otřese hrůzou. Takovou literaturu vládnoucí moc za protektorátu potřebovala.

Turlogh
14.10.2018 4 z 5

Zábavná taškařice napodobující žánr detektivní literatury. Dva hlavní hrdinové princ Jan a kasař Ferry Frank se zaplétají do lehce zmateného děje románu. Dalo by se to nazvat žánrem detektivní komedie. Nicméně přes jistou zmatenost a přehnanost, snad by se mohlo říci notnou nadsázku, je to vcelku veselé a čtivé. Celkem mi to připomínalo román Muž s kuželkou ze stejného období. Navíc je to starý dobrý Vláďa Zíka, jeden z mých oblíbených autorů románů 30. a 40. let minulého století, takže dávám čtyři hvězdy. Howgh.


Aniki
06.02.2017 4 z 5

Šílená detektivní humoreska od prince brakové literatury. Od začátku nad obsahem knihy kroutíte hlavou, ale musíte ji číst stále dál, protože vás zajímá jakou šílenost autor ještě vymyslí. Knihu překonávají jen některá díla Václava Jelínka.