anavik anavik komentáře u knih

☰ menu

Muž a žena Muž a žena Michal Viewegh

Opravdu nevím, jestli si ze čtenářů někdo dělá legraci nebo je to míněno vážně, přece něco tak primitivního nemůže nikdo považovat za literaturu??? Připomíná mi to Císařovy nové šaty.

21.10.2018 odpad!


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Právě jsem přečetla /spíš rychlopřečetla/ druhý díl. Je hezký a romantický. Červená knihovna. Dobře se to čte a je to lépe napsané/ nebo přeložené?/ než první díl a je to úplně hloupé. Je mi líto dívek, které se po přečtení knihy utvrdí v tom, že muže mohou předělat svou láskou. U knihy by mělo být důrazné varování, že podobné věci se nikdy, ale opravdu nikdy ve skutečnosti nestanou. Přála bych si, aby i třetí díl skončil tak krásně sladce, ale pokud je autorka jen trochu soudná, musí to skončit špatně.

04.03.2013


Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Knihu jsem právě dočetla. Vydržela jsem hlavně z důvodu úžasu, že je to skutečně tak špatně napsané. Zvládla jsem ji "přečíst" jen díky přeskakování nezáživných a stále se opakujících odstavců, variant téhož.. Uznávám, že má tu výhodu, že se vlastně ani nemusí číst, stačí prolistovat a semtam zachytit nějakou větu. Omlouvám se, že opakuji názor, že je to obyčejné porno bez další přidané hodnoty. Chápu, proč je tak oblíbená - je o trochu jiné sexualitě, která lidi přitahuje a okouzluje/ většině z nás stačí prožít si ty pocity jen zprostředkovaně přes papír/. Jedenáct minut od Coelho nebo Příběh O Pauline Réage je o tom samém, ale jiný level a rozdíl při porovnání s výše zmíněným brakem je propastný.

28.02.2013