AlienZen AlienZen komentáře u knih

☰ menu

Temná síla na vzestupu Temná síla na vzestupu Timothy Zahn

Kniha mě nadchla.Star Wars jsem dříve znal ale tahle kniha mě učarovala. Přečetl jsem ji hodněkrát a rád se k tomu vracím. Odpočinu si u ní a vždy mě vtáhne do toho skvělého světa, který mám tak rád.

22.12.2016 5 z 5


Pozemšťané a mimozemšťané Pozemšťané a mimozemšťané Ivo Železný

Tako kniha ve mě zanechala velice zajímavé pocity.Poprvé jsem jí přečetl tak nějak na půl a po částech. Některé povídky či útržky mi zůstaly v hlavě a přečetl jsem si je pořádně, znovu.Od té doby jsem knihu přečetl asi devětkrát. Je to už skoro pět let nazpátek.Velice mě zaujala povídka A pak přijde čas a muž se musí usadit(jestli to píšu správně) na mě byla docela silná a dostala mě do určitého stupně deprese a smutku.Jelikož ztráta planety a život jinde...Zkrátka jsem se v tom dokonale viděl.
Dále mě nadchla povídka Nic pro hrdiny. Je to zajímavý humor a hrozně mi připomíná dědu když mi něco vypráví. Zkrátka zajímavý příběh o jedné zvláštní bizarní planetě a stroji,který ji vládne a vytváří. :-D Na to nezapomenu.
Povídka Právo na návrat (tuším že to je ta o těch dvou mimozemšťanech)mě zaujala asi nejvíce. Hezký klidný příběh. Nemám co bych vytknul.Četl jsem jí třikrát po sobě. Byl jsem tak zaujatý představou prostředí, že mi místy unikal příběh. :-)
Povídka Styx byla také hodně silná.Vžil jsem se do hrdinů, taky bych nevěděl zda-li vstoupit či nikoliv.Moc bych si to přál ale na druhou stranu....Zanechala ve mě dost otazníků.
Zbytek už mi přišel takový okrajový, ovšem líbilo se mi tam všechno. Na to jak ke to stará sbírka tak to má kvalitu a pro mě velmi ceněná knížka. Bohužel jí už nemám.

22.12.2016 5 z 5