Aldenan Aldenan komentáře u knih

☰ menu

Holčička a cigareta Holčička a cigareta Benoît Duteurtre

Knihu jsem objevila, když jsem poprvé zavítala na představení LiStOVáNí. To se mi tak líbilo, že jsem neváhala a hned si ji koupila. A ty dvě stovky rozhodně nebyly zahozené peníze. Se silným zážitkem v hlavě se už po pár stránkách stala kniha mou srdcovkou. Když jsem při cestě vlakem četla tuto knihu a nějaké asi tříleté dítě řvalo nepřetržitě z Bohumína do Prahy, ani si nedokážete představit, jak jsem na chvíli soucítila s hlavním hrdinou. Kniha je naprosto perfektní. Má snad všechno, co dobrá kniha má mít - neokoukanou hlavní postavu, správný příběh i špetku nadsázky a alegorie.

28.03.2015 5 z 5


Muž, který chtěl být šťastný Muž, který chtěl být šťastný Laurent Gounelle

Velmi příjemná kniha. Byla jsem s ní hotová ani ne za jeden den a to i přesto, že jsem měla na práci mnohem důležitější věci. Prostě mě zajímalo, kam se až hlavní postava může v rámci sebe sama dostat. Někdo by to mohl brát jako návod k existenci. Moc hezky se sice čte o tom, jak si někdo přizpůsobí život vlastním vizím a snům. Dokonce ihned po přečtení jsem měla pocit, že je to vlastně úplně jednoduché. Ale bohužel, praxe je mnohdy úplně jiná. :)

07.03.2014 5 z 5


Hry o život (trilógia) Hry o život (trilógia) Suzanne Collins

Knihu jsem zhltla od začátku do konce skoro se zatajeným dechem. Příběh byl velice dobře promyšlený, i když se mnoho lidí zmiňuje o Battle Royale (neviděla jsem, nemůžu soudit). Nemůžu si ale, dost často mi to připomínalo Twilight. To jak se celá knížka točila kolem toho jak se rozhodne (A nakonec se stejně rozhodne špatně :).
SPOILER: Konec mě proto docela naštval. Hurikána jsem chápala jako jejího nejlepšího přítele a to jak se na ni v podstatě vybodl bylo...no prostě se mi to vůbec nehodilo k jeho charakteru, který se zrcadlil v celé trilogii. Na druhou stranu se mi líbili Hadové hry pro děti v Kapitolu (né, že bych je schvalovala :). Mám pocit, že to dodalo knize jakýsi smysl. Že i když je válka a to z jakkoliv dobrým úmyslem a vlády ujme kdokoliv, vždycky se lidé budou chtít za něco pomstít. A že většinou to stejně dopadne úplně stejně. Jen se obrátí karta.
I přese všechny věci, které se mi líbily a nelíbily musím dát pět, protože kniha mě vážně oslovila natolik, že jsem ji jako jednu z mála musela mít ve vlastní osobní sbírce :)

30.03.2013