Agnes107 Agnes107 komentáře u knih

☰ menu

Černá káva Černá káva Charles Osborne

Černá káva je druhá adaptace divadelní hry, kterou jsem od autorky četla. Její přepis mě moc nezaujal, některé pasáže na mě působily popisně, jejich styl mi neseděl k románu. Vidět přímo divadelní hru by mě lákalo více. Zpočátku je detailně vylíčeno, kdo co v salonu dělal i naznačeno, kdo asi mohl být vrahem. Nicméně samotný příběh se zápletkou byl pěkně vymyšlený. Díky nápovědě jsem tušila vraha, motiv a ostatní okolnosti mi však až do rozuzlení, kde vše do sebe zapadlo, zůstal utajen.

01.07.2019 3 z 5


Němý svědek Němý svědek Agatha Christie

Velice vydařená detektivka s H. Poirotem, která se mi příjemně četla, měla napínavý děj i zajímavé rozuzlení. V průběhu jsem podezřívala v různých intervalech snad všechny obyvatele domu a přemýšlela, proč to mohl udělat zrovna on. Na správnou verzi s odůvodněním se mi tentokrát přijít nepodařilo. :D

01.07.2019 4 z 5


Neočekávaný host Neočekávaný host Agatha Christie

Příbeh mě velice zaujal, napínavý až do konce, velice dobrá románová adaptace divadelní hry A. Christie. :) Zpočátku jsem podezírala správného vraha, ale nechala jsem se ovlivnit jednou událostí, nakonec jsem byla příjemně překvapená. :)

01.07.2019 4 z 5


Hra na vraždu Hra na vraždu Agatha Christie

Z dosavadních knih s H. Poirotem, které jsem četla, mě Hra na vraždu příliš nezaujala. Zápletka jako vždy byla skvěle promyšlená, vše do sebe zapadlo, ale přišla mi na konci až příliš překombinovaná. Každopádně závěr byl pro mě neočekávaný. Příběh je splétán z mnoha dějových linií svádějících ze správné cesty, jako je u autorky obvyklé, v tomto díle jsem se ovšem chvílemi ztrácela. Celkový dojem však rozhodně není vyloženě špatný, H. Poirot je stále můj oblíbený detektiv. :)

01.07.2019 3 z 5