tygřík2 tygřík2 diskuze u autorů

☰ menu

Alena Mornštajnová

Kateřině Kadlecové leží paní Morštajnová nějak v žaludku! (Skoro to vypadá, že proti ní něco má.) Tolik zloby a nenávisti, co prýští z článku, na který zde poukazuje Hamec, jsem už dlouho neviděla, snad jen v předvolebních slovních útocích některých politiků na konkurenty. Vzpomněla jsem si na větu, kterou jsem kdesi četla, zněla nějak takhle: kdo umí je umělcem, kdo ví, jak všechno udělat nejlíp, ale neumí, je kritikem. Ono na ní asi něco bude...

25.04.2023


Josef Augusta

Uintatherium! Nikdy nezapomenu!

29.12.2022


Leoš Kyša

Občas není na škodu vstoupit do světa nemožného, nekorektního a bláznivého. Kdo čte Kotletu, čte ho s vědomím, že je to všechno svižná a vtipná psina, která odvede myšlenky od problémů, které člověka v tu chvíli trápí. Nic jiného nám autor nepředkládá (i když občas nějaká ta hláška tne do živého), na nic jiného si nehraje a nic jiného po něm ani nežádám.

12.02.2022


Pavel Hrdlička

Pan Hrdlička je jasná jednička!

13.09.2021


Alena Mornštajnová

Paní autorka mne svým psaním dostala. Mám vždy ke knihám - bestsellerům nedůvěru, protože mne často zklamou. (Čtu je se zpožděním, aby mne neovlivňovaly nadšené výkřiky mých známých.) Jsou ale i světlé výjimky a k nim od teď patří i knihy paní Mornštajnové.

28.07.2021


Markus Zusak

Citlivý, poetický a moudrý autor, který umí pracovat s příběhem i s jazykem tak, že žasnu. Jsem přesvědčena, že se mu chystá místečko v galerii světových klasiků. (Měli by ho číst i lidé, kteří žehrají na mladou generaci, že za nic nestojí.) Místo v ( nejen) mé čtenářské nirváně si získal na věky věků, i kdyby už nikdy nic jiného než Zlodějku knih nenapsal.

26.07.2021