Stolda Stolda diskuze u autorů

☰ menu

Jan Werich

Werichova vtipnost projevu jde ruku v ruce s jeho moudrostí a přirozenou inteligencí. Naprosto neuvěřitelný spisovatel, komik, filozof a hlavně člověk. Někteří lidé by neměli odcházet, zbyde tu na zemi po nich prázdno a smutno.

12.10.2017


Karel Hvížďala

Kniha pana Hvížďali Tachles Lustig je naprosto úžasné a milé čtení o neuvěřitelných peripetiích člověka napsaných ale tak, že mě to bavilo od začátku do konce. To , že byl i redaktorem časopisu MS v době, kdy já tento časopis hltal , jak každý správný puberťák v té době , přidává na stupínku mých sympatií k tomuto člověku.

12.10.2017


Erich Paul Remark

Před spoustou let se mi dostala jedna z jeho knih do ruky a díky své manželce jsem se dostal k většině jeho knih a časem i k dalším, které jsme nasbírali za těch spoustu let, co spolu knihy střádáme. Ale Remargue, to je je perla naší knihovny.

24.06.2015


Karel Čapek

pro milovníky Čapka - na netu jsem našel mírové poselství z roku 1937, kde je záznam hlasu Karla Čapka. Byl to člověk, který tušil , že bude zle a bylo ještě hůř. Napadá mě,zdali máme v současné době ještě takového velkého spisovatele ???

11.05.2015