SputnikV SputnikV diskuze u autorů

☰ menu

Otfried Preussler

původním jménem Otfried Syrowatka, v mládí aktivní nacista a autor propagační knihy o nacistické mládeži Erntelager Geyer , který byl poo válce zakázán, jedná se o mladých nacistech v tzv. Sudetech, tedy v českém pohraničí, dá se odhadnout, že nebyl jen o táborničení, když byl zakázán. Napsal tento román v 17 letech.
Nacista byl i jeho otec, který proto, aby nebyl v příjmení odkaz na možné české předky, si změnil jméno a také celé rodině.
Spisovatelova osobní zkušenost s válkou, narukoval na východní frontu, i pobyt v zajateckém táboře, který trval 5 let jej patrně vyléčil z adorace války dokonale, jeho pohádky a příběhy jsou laskavé

23.01.2022


Dominik Dán

já jsem autorovi na chuť rozhodně nepřišel.

03.12.2021


Jan Cimický

https://www.blesk.cz/clanek/zpravy-krimi/695265/udajne-sexualni-utoky-psychiatra-cimickeho-73-hrozi-promlceni-advokat-to-rekl-jasne.html

13.11.2021


Světlana Alexandrovna Alexijevič

v každém případě, autorka se umí ptát, umí najít nosnou nit a nezeslabovat příběhy vedlejšími linkami, je v tom opravdu výborná a dokáže zprostředkovat emoce lidí, s nimiž mluvila, i nám, kteří jsme nic z toho nezažili. Zda má nebo nemá ráda Lukašenka je naprosto lhostejné, protože svou práci dělá velmi dobře a ocenění jí náleží.

05.11.2021


Jan Petránek

jo sieno, bavte se dál, ale už prosím mne omluvte, ono unaví mluvit s kolovrátkem bez vlastní úvahy.

jo, zamiloval jsem se do vás a proto vásl sleduju kam se hnetje, abych si měl s kým pokecat, trefila jste to.

31.10.2021


Jan Petránek

jen připomenu, že někdo říká, že nikdy nikoho na nějakou černou listinu nedal, a ani jej tam neviděl, zejména, když je to někdo, kdo by se podobnými excesy měl zabývat, není to důkaz, jen jeho obhajoba.
jestli si sieno myslíte, že s vámi chci diskutovat, jste vedle, nemám ve zvyku diskutovat s lidmi na vaší straně Gaussovy křivky inteligence, ale je potřeba jen připomenout to hlavní - argumentační klamy, povyšování svých názorů nad odstatní a ostatní považovat za zlo. To není jen o vás, tak je tomu aspoň u nás, celkem zvykem. to nesmí zůstat bez výtky. není to o tom, co diskuzní příspěvek říká, ale jak to říká a ty vyše, sieno, to jsou jednoduché argumentační klamy někoho, kdo si myslí, že má patent na rozum,. Jako byste se Němcová jmenovala.

31.10.2021


Jan Petránek

sieno, vaše argumentační klamy jsou den ode dne primitivnější... osobní útoky jsou váš jediný způsob podání a já myslím, že je to tím, že nemáte argumenty nebo s nimi nedovedete pracovat...
jistě jste už zapomněla, jak jste sama upozornila, že já čerpal ze stených zdrojů jako vy, které uváděly tvrzení pana Petránka a pochybnou výmluvu jiné veličiny... vy jste přehlédla Petránka a upnula se na pochynou výmluvu, já naopak jsem citoval zdroj... a nyní vás laply pochyby o mých zdrojích?
já jsem napsal to, co si myslím, vy nemyslíte, od vás to nepředpokládám, v y jen papouškujete to, o čem slyšíte, že je to in... a zatím jste hodně pozadu.
no užívejte si své jednoduchosti, nakonec Gausova křivka v jednom ze svých vychýlení taky potřebuje své mluvčí. všichni jsou zlí, jen siena je dobrá, všichni lžou a mlátí černochy, jen siena nikoliv. toho se držme.

30.10.2021


Jan Petránek

sieno, bijete se jako lvice, ale niíc nezměníte na to, že pan Petránek neb yl do ČT zván, a frekvence osob, které jsem jmenovala a mainstreamových médiích byla minimální, přesně proto,. co jste na nich kritizov ala i v y, nechtěli plivat na Rusko a chválit agresivní Amíky

jak lze pochopit vaše tvrzení o tom, jak je tomu v Rusku, o čemž samosebou nemáte ponětí odnikud než od rusofobních médií a autorů ne příliš seriozních v souvislosti s vaší větouz ituji: Vzhledem k tomu, jak se sami chováme k naší svobodě, kam jsme ji nechali dovést, jsme ti poslední, co by měli druhým kázat, co je pro ně vhodné! ???

jinak nevadí, že naši rusofobové čerpají s ruských veřejnýc zdrojů, z těch, které Rusko kritizují? Jak je to možné, když je to tam tak přísné? že tam vysílají i píší? Rusko je obrovské, má stovky, možná i tisíce TV stanic a rádií také webů a přemílají tam ledacos.. i nadávají Putinovi, ale ten vždy volby vyhraje, asi proto, že lidé vědí, kde bylo Rusko před ním a kde je nyní.

na ulici se zabíjejí novináři na Ukrajině v Mexiku - zvlášřní tolik demoktacie mají s sousedství a niíc...a na konzulátech po školení v USA ti saudskoarabští. jestli nevíte o situaci s médii i jinou nic jiného, než co vám nakukají rusofobové, snad by bylo slušné se o tom nevyjadřovat. Jestli je nenávist k Rusku povinná, pak asi jen v některých kruzích. a předkládat sem dvacet let, šestnáct let .. staré poznámky jako potvrzení, že mohli vystupovat v rozhlase je poněkud mimo.

předpokládám, že ti novináři jsou natolik inteligentní, že jsou s to rozpoznat, když jsou někde odmítáni.

29.10.2021


Jan Petránek

na druhé stzraně je dobře, že jste koinečně přiznala, že Petránek byl ny černé listině pro své názory, které byly zcela legitimní a patrně vyrůstaly z větší znalosti tématu, než se k němu mnozí doberou.

29.10.2021


Jan Petránek

sieno, je to s vámi jak u blbejch na rynku, pak Petránek ze své osobní zkušenosti s ČT naznal, že je uveden na černé listině a nebyl tam sám, s ním tam byla kupříkladu paní Spencerová, ani jeden s s tím netajil, patří tam tako Keller, Štěpánek, Jírovec, David, Bašta..... tyhle lidi s názory, které jiným nevoní na ČT neuvidíme nebo jen extrémně výjimečně.

a ano, média veřejné služby jsou zde od toho, aby předkládala názory celého spektra, tedy 360 o, soukromá média tuto povinnost nemají. nevím, proč by nemohl kdololiv mliuvi 5 min,. když déle mluví zástupci třeba pirátů nebo jiných směrů s nev elkou podporou.

Jinak jste trefila hřebíček na h lavičku, protožýe Petránek neopakoval lži mainstreamu, nebyl o něj zájem a nebyl vzán,. Někdo tady v tom vašem mi.lované maistreami prohovořil o vrnaždávh novinářů na Ukrajině? v USA? v jižní America?Nejvíce novinářů je zabito díky odhalemí korupce., hodne jich je na B lízkém východě. Pak na Ukrajině, v Bosně, Mexiku , nezapomeňme na tohoto novináře:
Čtyři saúdskoarabští agenti, kteří se v roce 2018 podíleli na vraždě novináře Džamála Chášukdžího v Istanbulu, v předchozím roce absolvovali výcvik ve Spojených státech schválený ministerstvem zahraničí USA. Podle deníku The New York Times (NYT) o tom vypovídají interní dokumenty a vyjádření nejmenovaných osob obeznámených s danou spoluprací
Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/nyt-do-vrazdy-novinare-chasukdziho-byli-zapojeni-i-lide-s-vycvikem-z-usa.A210623_152641_ln_zahranici_hetom
vy nemáte potuchy, jak je na tom v Rusku svoboda slovaprotože jen opakujete to, co je opakovat třeba.

29.10.2021


Jan Petránek

no hlavně to řekl sám Petránek, že je na černé listině... dokládá to i realita... jeho veřejné výstupy probíhaly pak už zpravidla na jinýucz než mainstreamových webech....

29.10.2021


Jan Petránek

no tak, jako tak, pan Petránek řekl co řekl... komu jinému věřit? sieně......asi ne.

28.10.2021


Jan Petránek

realitou je tvrzení pna Petránka, nikoliv výmluva Pokorného, slavného to svazáka moderátora TKM. myslíte, že pan Petránek byl senilní, když říkal, že od roku 15 nemá přístup do mainstgreamu?

a neblafujte, nikdy neb yl paní Spencerová ve sledovaném čase a na sledvané tém,a slyšena, však taky proto si založila své stránky.

28.10.2021


Jan Petránek

přečetla? to asi těžko.
https://informace.rozhlas.cz/cesky-rozhlas-neomezuje-svobodu-slova-plati-i-pro-novinare-jana-petranka-7736460 - realita vyvrací tvrzení ČR..

https://www.mojecelebrity.cz/clanek/mam-zakaz-v-ceske-televizi-rekl-jan-petranek-ja-taky-ja-taky-ja-taky-ozvalo-se-826223

myslím, že postačuje, že sám Petránek sdělil, že ten zákaz existuje. vy si, koneckonců myslete co chcete, vy si přizpůsobujete fakta svým podivnostem. a už mne nevyhledávejte, víte., co řekl Werich...a to já nechci naplnit.

zákaz měla i Tereza Spencerová.. tu do ČT nepozvali nikdy....

28.10.2021


Tereza Spencerová

v "životopise" je do nebe volající chyba, Tereza Spencerová se nenarodila jako žena, ale naopak, narodila se jako muž.

po mém soudu to byla jedna z nejlepších novinářek, z oblasti, o které nejčastěji referovala, přinášela zasvěcené komentáře., takové, které nikdo jiný nebyl s to donést. asi to bylo tím, že tam skutečně sama zajížděla a čerpala informace od místních. jako naschvál se lišily tyhle informace od těch předkádaných maistreamem... snad proto nemá žádnou cenu. Já ale myslím, že by se jedna novnářská cena měla jmenovat po ní a udělovala by se osobně statečným novinářům,, kteří nikomu neposluhu jí a chtějí přinést čtenáři pravdu, jak ji vidí

28.10.2021


Jan Petránek

a nejmenuje se jeden z nich siena??

o jakých anionymních účtech hovoříte?

sieno, dejte si kafe, pozvětě s´kamarády a zamyslete se nad tématem, tím je novinář Jan Petránek, který sám prohlásil, že jej do ČT nepouštějí a uvedl i důvod, než začnete blábolit, vyhledejte si to na netu tak, jak jiným doporučujete. snad na to budete stačit.

vzhledem k tomu, že Okamura má , jak ukázaly volby, podstatně více příznivců než Bartoš, bylo by skutečně normální, kdyby byl na obrazovkách časteji než on,, ale neděje se tak.

ano, souhlasím s vaší předposlední větou, když někdo o sobě prohlašuje nebo se tak chová jako rozhodčí pravdy, neznamená to, že pravdu má.

28.10.2021


Jan Petránek

no a takhle je to doopravdy:

Proč se v České televizi neobjevují lidé, jejichž názory by diváky určitě zajímaly a navíc by narušily jednostranný pohled, který na svět okolo nás veřejnoprávní médium nabízí, napověděl seminář Mýty o Rusku, který se uskutečnil v Poslanecké sněmovně. Jeden z řečníků, analytik Martin Koller, na okraj svého vystoupení prohlásil, že má zakázán vstup do České televize. Totéž krátce po něm uvedl poslanec Radim Fiala s tím, že se svými kolegy z hnutí SPD může leda tak na vrátnici. Také novinář Jan Petránek přiznal, že má zákaz do České televize, protože odmítá vidět Rusko černobíle.

nebo snad tady?
http://nonserviam.cz/odesel-jan-petranek-novinar-ktereho-komunisti-vyhodili-z-rozhlasu-a-dobroseri-z-televize/

27.10.2021


Jiřina Šiklová

je krásné sieno, jak klidně jste se ujala toho, mluvit za všechny zde, pak asi za národ, pak snad za Evropu bez Ruska a jak to půjde dál? děláte si průzkumy?

09.08.2021


Jiřina Šiklová

sieno, to já vaše příspvky glosuju jen pro zábavu, každý s mozkem v hlavě pochopil už jistě, co jste zač.

08.08.2021


Jiřina Šiklová

mám zakázáno psát, co si myslím? vy jste tak rozhodla? bavte dál. Jo a co komu vnucuju třeba já, že mám taková omezení vámi založená? a hrubě...

08.08.2021