Sisi11 Sisi11 diskuze u autorů

☰ menu

Portia De Rossi

Portia de Rossi je slavná americká herečka. Přes to, že není spisovatelka, je její kniha hezká a čtivá, protože je psána upřímně a otevřeně. Její dojemný životní příběh ji ukazuje v jiném světle než v tom, v jakém ji stlačuje Holywood. Otevřeně popisuje těžkou životní etapu rozchodu s manželem, natáčení seriálu Ally McBealové a veřejného přiznání své sexuální lesbické orientace. Obdivuji její vnitřní sílu, je to nádherná žena a osobnost.

03.06.2016


Oscar Wilde

Wilde musel být ohromný společník. Alespoň jednou bych s ním ráda strávila večer příjemným hovorem, posloucháním jeho zábavných historek a úvah o umění. Jeho osobnost mě fascinuje, moc bych si přála ho znát.

16.01.2016


Sapfó

Sapfó první naučila mluvit milující duši.

03.12.2014


Václava Kofránková

Paní doktorka Kofránková je úžasný historik - má perfektní přehled, skvělé argumenty a srší logikou a sem tam pro odlehčení i vtipem. Je to úžasná řečnice, velmi ráda poslouchám její výklady, jsou fantastické. Její hlas, milý a lidský přístup je úžasný.

10.10.2013


Henrik Ibsen

Jeho ledové příběhy a divadelní hry ze severu mě více než okouzlují. Miluji Norsko a jeho krajinu. Tento autor naprosto věrně vyobrazuje celé norské "ovzduší". Při čtení jeho děl se ocitám na fjordech a cítím norskou atmosféru se vším všudy. Číst ho je radost pro smysly.

09.10.2013


Jana Šrámková

Doufám, že knih od Jany Šrámkové bude jen a jen přibývat. Její projev a vyjadřování je něco tak milého a něžného. Jen minutka rozhovoru s ní je neskutečně harmonizující a příjemná chvíle. Natož pak číst její vypravování, vzpomínání a uvádění do života.

16.09.2013


Anne Brontë

Nejmladší a nejméně ceněná autorka z tria Brontëových. Její díla jsou stejně úžasná jako díla jejích sester. Byla by veliká škoda na tuto osobu zapomenout a přehlížet ji, protože bychom se okradli o její krásné a líbezné čtení.

30.07.2013


Emily Brontë

Je veliká škoda, že tak talentovaná osoba zemřela v pouhých 30ti letech a nestihla vydat více než 1 dílo. Věřím, že její ostatní novely bychom hltaly se stejným nadšením jako román Na větrné hůrce.

30.07.2013


Barbara Nesvadbová

Její knihy jsem objevila nedávno a musím říct, že jsem velmi mile překvapena. Dlouho jsem slýchala, jak je Bára hrozná autorka, jak příšerně píše a jak se to vůbec nedá číst... No musím říct, že na těchto klepech není ani zrnko pravdy. Knihy jsou naprosto senzační, odpočinkové, čtivé, zábavné a plné úvah, postřehů, komentářů, názorů - no prostě úžasná četba na strávení příjemného dne.

20.06.2013


Françoise Delphine Quoirez

Byla vůdčí postavou své generace a pomohla zlepšit postavení žen ve Francii. S jejím odchodem ztrácí Francie jednu z nejlepších a nejcitlivějších autorek. S citem a bystrostí odhalovala ducha a vášně lidského srdce. - souhlasím se slovy Jacquese Chiraca, není co víc dodat.

25.04.2013


Lorna Byrne

Lorna je úžasný a okouzlující člověk. Jsem velmi šťastná, že jsem si vystála 3 hodinovou frontu a dostala od ní podpisy do všech 3 knih. Je to křehká a milá drobná dáma, vyzařuje z ní překrásná energie a říct si s ní pár slov byl můj zážitek na celý život!

08.04.2013


Jane Austen

Autorka, která nikdy nevyjde z módy! Věčná a milovaná Jane Austen.

04.04.2013


Amélie Nothomb

Amélie Nothomb je naprosto úžasná autorka. Okouzlila mě a upoutala k sobě. Miluji její knihy, které jsem přečetla už několikrát; její autorský styl je tak obdivuhodný jako ona sama.

04.04.2013


Oldřich Eliška

Vážený a oblíbený pan profesor. Jeho přednášky v anatomickém ústavu jsou úžasné, pohlcující a vtipné.

04.04.2013


Terry Pratchett

Pratchettova Zeměplocha je naprostý fenomén! Tento spisovatel je pro mě dokonalým mistrem příjemného fantasy a vtipu! Jsem velmi vděčná, že napsal takové množství knih, které je radost číst!

21.03.2013


Vladimír Prokop

Prokopova skripta jsou dobrým materiálem k základnímu literárnímu přehledu. Čtivá, věcná, stručná.

18.03.2013