reign reign diskuze u autorů

☰ menu

Petr Hampl

Nejdříve jsem měl možnost Petra Hampla poznat osobně, vést snad dvouhodinový rozhovor, následně ho vyslechnout v představení Prolomení hradeb dvojky a až pak se pustit do čtení. Nevím, jak se dá přiřadit k extrémní pravici člověk, který jako řešení nabízí vzdělanostní vertikálně propojenou společnost. Jeho práce zneklidňuje, ale že by byla tendenční? To se potom asi profesor Keller spletl, když ji pochválil a doporučil a zdejší kritici rozumí sociologickému výzkumu lépe a tudíž mohou vynést i fundovanější hodnocení.
Dovětek : polemika s komentářem Rawen616 - Hampl antisemita? To jako vážně? Člověk, který vyzdvihuje příklad státu Izrael jako cestu uchvácení společnosti do vlastních rukou je antisemita? No a nálepkováním titulem příslušník extrémní pravice se dostáváme na intelektuální úroveň současné předsedkyně poslanecké sněmovny. To říkám jako ortodoxní levicový dialektický idealista s židovskými předky.

05.07.2022


Naomi Klein

Naomi Klein bohužel žádný směr společnosti neurčuje. Škoda, bylo by lépe. A k těm povzdechům na adresu "exotů" - asi jako když Janko Kuric zpíval "my brejkovať nebudeme". Někdo by možná nejraději oprášit staré pořádky a čím starší, tím lepší. Třeba genocidu Arménů, nebo Indiánů, obchod s otroky... Jojo, bejvávalo. A i ty Horní Uhry by se patrně měly srovnat do latě.

14.05.2021