Peyka Peyka diskuze u autorů

☰ menu

Natasha Lester

Od autorky jsem přečetla zatím dvě knihy, které vyšly i česky.
Ze začátku sem si nebyla jista, jestli se mi budou její knihy líbit, ale na doporučení kolegyně jsem se do toho pustila.

Autorka je mojí novou oblíbenkyní. Styl, jakým dokáže mistrně vyprávět příběhy zdánlivě nesouvisející, je půvabný. Je to opravdu vynikající vypravěčka. Fascinuje mě její propojení pochmurné válečné atmosféry a krásy módy. Spíš asi pro ženské čtenářky. :)

14.08.2022


Thomas Brezina

Autora z nám z dob dospívání. Přečetla jsem spoustu jeho knih, ať to bylo o sestrách čarodějkách nebo čtyři kamarádi v akci, takové novodobější Rychlé šípy. Jeho knihy jsou klasikou v žánru YA. Určitě prospěšné i pro dnešní generaci, témata přátelství, vzájemné pomoci a odvahy jsou v jeho knihách hodně důležitá.

02.04.2021


Bernadette MacDougall

Po přečtení zatím všech vydaných autorčiných knih jsem oficiálně fanoušek. Autorka je zlatý střed mainstreamové literární scény. Rodinná témata s nádechem thrilleru jsou mi blízká, jazykové prostředky, které autorka používá jsou nezaměnitelné. Krátké kapitoly, tím i střídání postav v hlavní roli je dynamické, svižné a velmi dobře se čte. Komunikace mezi postavami je svižná, pohotová a intenzivní - proto se její knihy dají přečíst na jeden zátah.

22.01.2021


John Marrs

Jeho Spřízněné duše mě naprosto dostaly. Za mě jedna z nejlepších knih, co jsem kdy četla. Autor má vynikající knihy, které nevyšly ani v ČR. Budeme doufat! Pro anglicky mluvící čtenáře doporučuji Welcome to wherever you are a jeho nejnovější Minders. :-)

13.01.2021


Mary Kubica

Autorka patří k mým oblíbeným. Má velký smysl pro detail. Její thrillery bych řadila k psychologickým, podaných z pohledů několika vypravěčů. Pro mě je Kubica velmi originální. Hodná holka byl zasloužený bestseller.

27.10.2020