mol378 mol378 diskuze u autorů

☰ menu

Petr Motyka

Autor s laskavým pohledem na svět a lidi i se smyslem pro humor. Vyznavač osobní svobody člověka, odpůrce totality. Milovník a obdivovatel přírody.

30.01.2020


Marie Konůpková - Dadáková

V anotaci je chybně uvedeno místo původu Marie Dadákové - nepocházela z Milovic, nýbrž z Milotic u Hranic - nyní Milotice nad Bečvou, odtud název časopisu založeného jejím otcem Milotický hospodář: https://www.slovnik-nakladatelstvi.cz/nakladatelstvi/miloticky.html

14.11.2019


Joanne Harris

Většina jejích knih má poezii, schopnost čtenáře pohltit, otevřít mu svět fantazie i napínavých dobrodružství. Její postavy jsou milé, protivné, bezmocné, moudré i zlé. Občas člověk napětím nedýchá, vzápětí je na hostině a dal by si všechna ze šťavnatě popisovaných jídel a tančil až do rána.

19.09.2019


Antonín Polách

Antonín Polách je renomovaný lékař a známý spisovatel, ale zejména velmi inteligentní a vzdělaný člověk, nadaný fenomenální pamětí a velikou pracovitostí. Čtenář se může spolehnout, že veškerá historická fakta, která v knihách uvádí, jsou ověřená z několika pramenů a konzultovaná s historiky. Knihy nejsou žádná kostýmovaná červená knihovna, vydávající se za historické romány. Jistě, je to beletrie a děj je tedy primární - a velmi čtivý. Například v Mefistově rukopisu se zcela ponoříte do pražského prostředí dané doby, doslova se po historické Praze procházíte, seznámíte se s postavami, které ve většině reálně existovaly a autor zná důkladně jejich životopisy. Postavy jsou tedy živé, děj napínavý, konspirace složité a tajuplné, milostné příběhy uvěřitelné. Kdo má rád historii a kvalitní román, čtete. Bohužel při dnešní záplavě knih, které se jako historická beletrie pouze tváří a v podstatě se jedná o příběhy použitelné pro jakýkoli televizní seriál o 200 dílech, pouze zasazené do jakýchsi chatrných dobových kulis, se Poláchova kvalitní díla na knihkupeckých pultech poněkud ztrácejí. Velká škoda.

10.09.2019


Alena Mornštajnová

Nepochopitelně přeceňovaná autorka. Vždyť se jedná o průměrnou konzumní četbu do vlaku, opravdu mnohdy hraničící s kýčem. Komu se líbí takové jednoduché příběhy a jednobarevné vylíčení postav, dobrá, nic proti tomu, ale prosím, není to kvalitní literatura. Taková trošku modifikovaná Moniová - aby to nebylo zas tak kór blbě prvoplánové. Je to čtivé, to je klad.

02.09.2019