MarkétaLore MarkétaLore diskuze u autorů

☰ menu

Vlastimil Vondruška

Fillipa, to je jistě zajímavá připomínka. Já jsem četla první díl epopeje a mezi tiarou a orlicí. Obě knihy se mi nesmírně líbili a to proto, že i když se považujui za milovníka české historie a přemyslovců zvlášť(díky Vankové), O přemyslovi Otakarovi I jsem toho věděla velmi málo, a o Vratislavovi II téměř nic. Knihy se mi líbili i z toho důvodu, že jsem nadšená z přístupu V. Vondrušky k české historii a národu. On teď moc A MOC PÍŠE DO NOVIN, až se zdá , že chce někam kandidovat, ale člověk co přečetl mnou zmiňované knížky prostě ví, že to co pan Vondruška nacpal do svých knih, nyní pouze sděluje polopatě i svým nečtenářům.
K jeho detektivkám jsem skeptičtější: naprosto kladný Oldřich, kladná ludmila, a kladný Ota. A oproti tomu krvaví vrazi. Co se mi naopak líbí , je oldřichúv vztah k panovníkovi. Panovník nevyrovnaný, namyšlený a bezohledný. A oldřich trpitelsky si vědomý , že i chybující panovník je hráz. Záhada boleslavského mystéria hovoří jasně. V knihách Oldřich nechybuje a v každé je mrtvola, i když by snad ani nemusela být. Knihy do vlaku s poselstvím: buď dobrý, a kdyby ti nad tebou nebyli, buď o to víc dobrý. Vrátí se ti to- budeš mít věrné přátele, na tebe hrdou a krásnou ženu, a tvoje ka bude spokojené.
život ve staletí je taky dobý počin, mám přečten první díl.

19.06.2016


Vlastimil Vondruška

Není náhodou, že nejlepší kniha pana Vondrušky. Mezi tiárou a orlicí- byla vydaná už tááákhle dávno. Myslím jako jedna z prvních od něho. Ona totiž ta kvalita jde dooolu. Moc píše a málo studuje. A rajčata jsou z ameriky, z čeledi lilkovité, jak brambory.

18.06.2016