Mandlevest Mandlevest diskuze u autorů

☰ menu

Leila Meacham

Dnes jsem zjistila, že tato talentovaná dáma a velká bojovnice, moje milovaná Leila Meacham, autorka nezapomenutelných historicko-romantických rodinných ság , které jsem četla jedním dechem, prohrála koncem září svůj statečný boj s vážnou nemocí. Ač velmi nemocná, pracovala stále na románu Aprílová bouře. Snad bude vydán a my, věrní a vděční čtenáři, se s mistrovstvím Leily budeme moci ještě potěšit. Je mi moc smutno.

18.05.2022


Brian Freeman

Letos, cca v létě, vyjde u nás další stand-alone román B. Freemana Infinity. Autora miluju, ale trochu se bojím, abych nebyla zklamaná. Už kniha Sama proti všem, byla trochu jiná, než jsem čekala, duchařinu moc nemusím a Nekonečno je prý námětem trochu scifi, což vůbec nemusím. S Frostem Eastnem se hned tak nesetkáme, nakladatelství po Brianovi chtělo několik samostatných knih (po Infinity ještě vyšlo The deep, deep snow a nyní vychází Ursulina). Sám autor se nechal slyšet, že je už sám hodně zvědavý, jak to bude s Frostem dál. Tak snad se do čtvrtého dílu jeho báječné, detektivní série pustí už letos. A já, i přes zvolené téma, si nenechám Infinity ujít. Autor píše opravdu výborně.

01.01.2022


Lucinda Riley

Moc, moc smutná zpráva, která mě zaskočila. Její nádherná kniha Levandulova zahrada byla před lety mou úplně první knihou, ve které se střídaly dvě časové roviny příběhu a já se do jejich knih zamilovala. Od té doby jsem podobně koncipovaných knih přečetla spousty, ale ty od Lucindy Riley pro mě byly, jsou a budou vždy jedny z nejkrásnějších. Je mi moc líto, že tato skvělá paní spisovatelka další příběh již nenapíše.

12.06.2021


Rolf Börjlind

Moje asi nejoblíbenější, absolutně nesouroda partička, které vévodí Olivia a Tom. Možná proto, že Skocny příliv byla moje úplně první přečtena severská krimi (ano i serie s HH přišla na řadu později :-)). A tato náhodně pujcena detektivka v knihovně mě tak nadchla, že jsem hned po jejím přečtení doslova běžela pro Třetí hlas a Černý úsvit a byla stejně nadšená. A potom už jen netrpělivě čekala na další vydané případy a moc se těšila. A těším se znovu (a je to moc důležité se v dnešní době na něco těšit). Šestý příběh s Olivii a Tomem se jmenuje Studené zlato, snad se ho brzy dočkáme,vysel již na podzim.

31.01.2021


Leila Meacham

Dragonfly - Vážka, moje asi největší čtenářské očekávání roku 2020. Špionážní román z nacisty okupované Paříže. Pět mladých Američanů hraje s nacisty nebezpečnou hru. Jejich skupina se jmenuje Vážka. Autorka je mimořádná spisovatelka, miluju její rodinné ságy, které patří k tomu nejlepšímu, co jsem kdy četla. Dočkáme se dalšího Slavíka? Těším se moc.

21.07.2020