ladyfromskye ladyfromskye diskuze u autorů

☰ menu

Stephen William Hawking

Tento velký člověk mi bude moc a moc chybět. Doufám, že na druhé straně se mu otevřela všechna tajemství, k nimž tady nestačil nalézt klíč.

14.03.2018


Benjamin Kuras

Klidně si mě ukamenujte, ale stačil mi jediný rozhovor (ten, který byl uveřejněn v Knihcentrum revue v čísle 11-12/2016), abych si hodně rychle rozmyslela, zda si mám od tohoto autora něco přečíst. Ve zkratce: všichni jste psychicky nemocní a úplně blbí, já se rád poslouchám a o všem vím všechno a samozřejmě vím všechno nejlíp. Děkuji, víc vědět nepotřebuji.

16.05.2017


Miloslav Vlk

Kardinál Miloslav Vlk mi bude velmi chybět. Byl to člověk, jehož názory mě silně zasáhly. Avšak nejvíce mě mrzí, že jsem tak dloho čekala, až jsem mu nestihla poděkovat za pět minut, které mi kdysi věnoval, aby mě, osobě nevěřící, odpověděl na téměř kacířskou otázku. Ba co víc, přesto mi požehnal a já věřím, že díky němu jsem se přes maturitu a roky na bakalářském studiu dostala až sem, do chvíle, kdy se pyšním bakalářskou prací, která se věnuje oné otázce, na kterou jsem se ho před lety ptala, a kdy nadále pokračuji ve studiu, o čemž se mi tenkrát ani nezdálo. Ať Vám Bůh žehná!

18.03.2017


Robert Jackson Bennett

Jeho Město schodů mě tak dostalo (zejména neuvěřitelně propracovanou mytologií), že ačkoliv to normálně nedělám, stává se mým oblíbeným autorem zásluhou právě této jedné knihy. Jsem moc zvědavá na jeho další texty a doufám, že se jich brzy dočkám.

26.04.2016


Kateřina Homolová

Výborná pedagožka, setkávání s ní na hodinách Literatury pro děti a mládež mě přivedlo zpět ke čtení dětské literatury, která je mnohokrát pro dospělého zajímavější než pro děti. Vážně. Zkuste to :-)

30.11.2015


Ludvík Vaculík

Je to zhruba rok a měsíc, co jsem se s Ludvíkem Vaculíkem setkala. Do knížky mi napsal: "Zdravím Michaelu!" A tak teď volám: "Zdravím, Ludvíku... A slibuji, že konečně pro tento školní rok nechávám povinné četby a jdu se seznámit se tvým dílem!"
Velká ztráta pro českou literaturu!

06.06.2015


Jana Svobodová

Výborná a vždy veselá pedagožka, která i přes hromadu titulů dokáže něco tak obtížného, jako je česká syntax, vysvětlit naprosto jednoduše a srozumitelně. Díky!

07.04.2015


Václav Jebavý

"Čím méně rozumíme poezii Otokara Březiny, tím je uhrančivější, jako nás čím dál tím víc omračuje navždy nepochopitelná skladba vesmíru..." (František Hrubín: Lásky)
Básník s velkým B a největší mistr českého jazyka.
Nic jiného Březinu nevystihuje lépe.

01.04.2014


Martin Hilský

Skvělý vypravěč a tak trochu i komik, mistr svého oboru a navíc opravdu velmi příjemný člověk, se kterým je radost se setkat a trochu popovídat.

07.02.2014