kiki11 kiki11 diskuze u autorů

☰ menu

Petra Dvořáková

Petra Dvořáková je jedna z mých nejoblíbenějších současných autorek. Dokáže perfektně vystihnout charaktery postav, píše bez zbytečné omáčky kolem - stručně, ale výstižně a zároveň velmi čtivě. Už se těším na její další knihy.

12.03.2023


Alena Mornštajnová

Paní Mornštajnová je jediná autorka, od které jsem četla všechny její knihy (tedy kromě Strašidýlka Stráši) a všechny mě úplně dostaly. Hrozně mě baví její styl psaní a přestože si jsou její knížky formou dost podobné, nikdy jsem se nenudila a vždy se celý den těšila na večer, až se zase začtu. Díky, paní Mornštajnová, že píšete.

29.02.2020


Stephenie Meyer

Twilight ságu jsem četla před několika lety a tehdy jsem z ní byla unešená. Dnes se na ni dívám dospělejším pohledem, kdy pobláznění dávno odeznělo, a vidím, že je to jen naivní příběh pro puberťačky. Stephanie Meyer má hezký a čtivý styl psaní, to jí nelze upřít, ale Twilight sága pro mě dávno ztratila své kouzlo. Někde jsem četla, že ze závislosti na Twilight se musí vyrůst. Můžu říct, že s tím jednoznačně souhlasím.

08.09.2018


Jojo Moyes

Jojo Moyes má naprosto úchvatný styl psaní, její knihy se čtou doslova samy - začtete se a najednou se ocitnete na konci. Perfektně popisuje emoce i situace tak, že má čtenář pocit, jako by tam právě byl. Umí psát vtipně i smutně, že člověk někdy bulí jak želva. Její knihy vás vtáhnou do děje, chytí za srdce a nepustí. Tedy alespoň mě. :) Jsem ráda, že jsem její tvorbu objevila a měla možnost si ji přečíst.

24.06.2018


Agatha Christie

Přečetla jsem od ní asi 27 knih, ale stále mě dokáže překvapit nečekaným rozuzlením příběhu. Nejlepší spisovatelka všech dob! :)

22.02.2016


Stephen King

Od Kinga jsem četla asi 14 knih a velmi ráda si přečtu další. Jeho knihy jsou zárukou kvality. :)

22.02.2016