jaroiva jaroiva diskuze u autorů

☰ menu

Carlton Mellick III

Terva: Zajímavé, mně Magořina vůbec nesedla, zato Lidožrouti mě bavili. Nejvíc se mi líbil Dům na tekutých píscích a pak Plyšáci.
A z těch, co u nás ještě nevyšly, mě bavila Matrioška, ta byla dobře ujetá, ale prostě se mi líbila. Ta by stála za přeložení.

20.04.2023


Chris Carter

Janky6: tak snad nebudou fanoušci CC zklamaní jako já z originálu. :)

22.12.2022


Volker Kutscher

Přečetla jsem tedy ten Transatlantik... a ... chci prostě další díl!

30.10.2022


Chris Carter

Přečetla jsem Genesis anglicky a nadšená nejsem. Možná už mě přestal Carter bavit, ale připadá mi, že zbyly jen ty popisy nechutností a vytratilo se vyšetřování. Až ke konci mě to i chytlo, ale to už bylo docela pozdě. Tak snad se ostatním bude líbit víc. Mažu si Cartera z oblíbených spisovatelů. Jestli bude nějaká další knížka, už nebudu napjatě čekat, aby předběhla všechny ostatní moje knížky ve frontě.

22.08.2022


Chris Carter

V půlce srpna má být originál. Tak nevím, jak to je s překladem.

31.07.2022


Volker Kutscher

Mitte jsem už taky přečetla, ale z těch knížek navíc zůstává pro mě nejlepší Moabit, který musím doporučit, jestli jste aspoň trochu schopní číst německy.

08.06.2022


Volker Kutscher

Dočetla jsem tedy i ty německé krátké příběhy, které nejsou přeložené do češtiny:
- Märchen mit Zündhölzern (analogie Andersenova Děvčátka se sirkami - v hlavní roli Hannah, kterou známe jako přítelkyni Fritzeho)
- Durchmarsch (příběh o zvláštním úmrtí při natáčení průvodu SA-manů - tady je skutečně v knize i Gereon)
- Plan B (léto 1933: Paul Marczewski verus Lapke a jeho nohsledi) - ten se mi z těch tří krátkých příběhů líbí nejvíc, i když ani tady se nevyskytne Gereon.

Rozhodně se mi ale nejvíc z těch nepřeložených líbí Moabit, kde taky není Gereon, ale dozvíme se, jak se na Alex dostala Charly. A kniha je pěkně doplněna obrázky Kate Menschik.

Ještě mi zbývá ta poslední - Mitte

21.02.2022


Volker Kutscher

Docela by mě zajímal česky nebo alespoň anglicky Moabit. A taky Mitte. Jestlipak se jich dočkáme i v češtině?
EDIT: tak Moabit už jsem přečetla v němčině, teď ještě Mitte.

05.01.2022


Petr Eisner

Všechny 4 beletristické knihy stojí za přečtení. Nejvíc se mi líbí asi Milující sestra a hned za ní v závěsu Rok ohně. Doporučuji ale všechny 4.
Autor pro mne byl velmi příjemným překvapením, jsem ráda, že jsem jeho knížky objevila a ráda bych, aby napsal zase nějakou další...

03.03.2020


Nicolas Slunský

Autor byl pro mě milým překvapením. Na svůj věk má překvapivě vytříbený jazyk. Ukládám do oblíbených a doufám, že jakmile něco nového napíše, pošle mi Databáze echo :)

11.12.2019


Chris Carter

Demonlover: když opisuje, můžete doporučit ten vzor? Jestli to bude lepší než "opis", ráda bych si to přečetla :)

23.01.2019


neznámý - neuveden

Tohoto autora už mám dávno oblíbeného a ani jsem o tom nevěděla. Je prostě vpravdě nesmrtelný a jeho díla svědčí o tom, že má širší záběr než Jára Cimrman.

21.06.2018