Carlton Mellick III

americká, 1977

Diskuze (2)

Přidat příspěvek

jaroiva
20.04.2023

Terva: Zajímavé, mně Magořina vůbec nesedla, zato Lidožrouti mě bavili. Nejvíc se mi líbil Dům na tekutých píscích a pak Plyšáci.
A z těch, co u nás ještě nevyšly, mě bavila Matrioška, ta byla dobře ujetá, ale prostě se mi líbila. Ta by stála za přeložení.

Terva
20.04.2023

Vždycky si myslel, že stát se manželem a otcem bude peklo na zemi, ale opravdu neměl tušení, že až takhle doslova. (Zbouchnul jsem Satanovu dceru)

Už jsem přečetl všechny knihy Carltona Mellicka III. (tedy ty, které jsou přeložené do Českého jazyka) Tak že snad mám možnost hodnotit jeho tvorbu. V několika knihách jsem se opravdu bavil.
Strašidelná vagína nebo Zbouchnul jsem Satanovu dceru, to jsou bizarre příběhy plné krve, sexu, srandy a dobrodružství.
Pak byla Plyšákokalypsa. Trochu podivný příběh, ale ve své podstatě geniálně napsané drama. Fascinovalo mě, jakou má pan spisovatel obrovskou představivost.
Naopak třeba Lidožrouti z Lízátkova jsem skoro nepochopil a příběh mě nebavil. Ale to je jediná kniha, která se mi nelíbila. Každý autor na to má právo, napsat příběh, který ne všem padne.

Citát: Někdy nejlíp zapadnete, když vyčníváte. (Plyšákokalypsa)

Naopak mě perfektně sedla Magořina. Krvavý slasher, plný bazarre, opět krve, sexu a perfektních hlášek. Nejlepší kniha, kterou jsem od CM3 četl.
Posledním příběhem, který u nás zatím vyšel, byl Dům na tekutých píscích. A tady jsem zase postřehl velkou změnu. Hlavní dvojici jsem strašně fandil a úplně jsem se bál, jak dopadnou. Příběh je spíše sci-fi než horor, i když o zvraty, překvapení a strach není nouze.
Za těchto okolností jsem neviděl jinou možnost, než že si dám pana spisovatele do oblíbených a budu netrpělivě vyčkávat na jeho další příběhy.

Citát: To jídlo vypadá, jako by chtělo sežrat mě. (Dům na tekutých píscích)