Ivaksa Ivaksa diskuze u autorů

☰ menu

Graham Lawton

Těžký tragéd. Napsal knihu o výživě tak neseriózním způsobem, že vůbec nechápu jak a za co je ceněný. Koncepce jeho díla je založená na neustálém bagatelizování obecných poznatků o výživě, směle si rýpne do nositele Nobelovky a snaží se zpochybnit naprosto všechno. Zároveň ale svoje vlastní pochybnosti mnohdy rozředí jakýmisi ústupky. Užívá neurčitosti, nejednoznačnosti.. Jako každý manipulátor. Ale nakonec sám připouští, že vše je individuální... Je alarmující, že má takový úspěch.

14.05.2023


Orhan Pamuk

Pro mě je to takový turecký Kundera. Jeho literární styl,jeho hloubka..prostě skvost!

02.05.2022


Jerzy Kosiński

Z Nabarveného ptáčete musí každý zkušený psycholog pochopit,že šlo o sadistického úchyláka. A nejen psycholog,je to prostě zjevné..

01.06.2021


David Foenkinos

Erotický potenciál mé ženy byla kniha, která slibovala, že s tímto autorem bude veliká legrace. Co na tom, že hlavním zdrojem jeho efektního stylu, je napodobování Milana Kundery. Kniha měla neotřelý nápad a vtip. Všechno moje nadšení vyprchalo s další knihou Něžnost, kde kromě dalšího vykrádání Kundery předvedl jen podprůměrnou Harlekýnku.

10.09.2014


Norman W. Walker

Všechny celoživotní poznatky tohoto člověka jsou obrovským přínosem pro každého, kdo hledá opravdové zdraví. Osobně jsem měla v životě z jeho knih veliký užitek a ačkoliv nejsem zastáncem dodržování jeho programu bezvýhradně, vždy se mohu na něj znovu obrátit.
Jediné co bych autorovi vytkla,je jeho opakování téhož ve všech knihách.Mnoho mých otázek zůstalo nezodpovězeno,ačkoliv Walker často píše:O tomto problému by se dala napsat celá kniha,avšak na to zde nemáme dostatek místa.
Tak mě mrzí,že v pěti jeho knihách jsem se dočetla sice důležité informace,ale pořád ty samé.Proč tedy nenapsal jednu celou knihu také o něčem,na co mu v jiných nezbyl čas?Vždy jsem ho omlouvala s tím,že podstatné je opakovat to nejdůležitější,ale postupem času se trochu zlobím,že tak trochu sám sebe jen recykloval.

21.10.2013


Osho

Můj životní přítel Osho... :-)

08.10.2013


Louise L. Hay

Bude to vypadat ode mě povrchně,ale Louise by měla nám jít příkladem a jako člověk smířený s během života,přijmout své přirozené stárnutí bez plastických operací.
Jinak jí mam ráda,její knihy léčí naše bolavé duše,to je bez debat a za to jí děkuju.

04.10.2013