FilDaV FilDaV diskuze u autorů

☰ menu

Arthur Ransome

Dle nás jeden z pěti nejlepších autorů všech dob!!! Ransomovky provázely naše dětství a i teď, kdy je opět čteme, nic neztratili na svém neuvěřitelném kouzlu britského venkova kolem velkého jezera. Ach áno... Vlaštovky, Amazonky, Dick s Dorotkou a později i Klub Lysek. Pan Ransome byl pro to, co napsal přímo narozen. Nádherná dětská dobrodružství, chvílemi napínavá a pokaždé jiná....... Děkujeme mnohokrát, mistře!

16.12.2019


neznámý - neuveden

Tenhle "Neznámý", to vám tedy povíme, to je ale génius. Mít na svědomí Knihu knih (Bible) a zároveň Korán a spoustu dalšího - to chce um! :-) A dokonce jeho věk! Napsat Bibli kdysi velmi dávno a před několika lety jinou knihu - nu, Jára Cimrman má konkurenta :)) !

26.06.2019


Thomas Brezina

Jeho detektivky jsme rádi četli, protože my detektivky zbožňujeme, ale dnes víme, že už je to jen laciná četba dobrá akorát do dětského oddělení v knihovně - tam taky je :)

16.06.2019


Jules Verne

Jules Verne je opravdový vizionář a kdyby nebyl spisovatelem (DÍKYBOŽE ŽE BYL!), mohl by být klidně jeden z největších mozků přelomu 19. a 20. století. Všechny jeho knihy jsou aspoň velmi dobré, nicméně dle nás jsou jeho největší díla Tajuplný ostrov, Dva roky prázdnin a Děti kapitána Granta. Tím samozřejmě nesnižujeme jeho ostatní mistrovské svazky. Starověcí Řekové by ho považovali za jasnovidce, my ho považujeme za génia a ním také byl!

15.06.2019