666Jitka Online 666Jitka diskuze u autorů

☰ menu

Ayaan Hirsi Ali

Autorce patří můj obdiv za odvahu vystoupit ze stínu a všemožnými prostředky bojovat za zlepšení života muslimských žen. Také za to, že se neúnavně snaží vysvětlit "západnímu světu" jaký Islám ve skutečnosti je a jak funguje - mírumilovný rozhodně není a pravděpodobně nikdy nebude.

03.08.2022


Lubomír Lichý

Lubomíra Lichého jsem si přidala do oblíbených autorů díky komiksovému zpracování baladické a hororové poezie, kterou svou kresbou vrátil do života a dal jí novou zajímavější tvář. Takto obohacené klasické učebnicové básně jsou rozhodně čitelnější a pochopitelnější pro mladé studenty, pro které by tato díla mohla být v dnešní době v klasické podobě poněkud nudná.

28.04.2022


S. T. Joshi

Jsem vděčná nadšenci S.T.Joshimu, že neustále sbírá, třídí, hledá a dává dohromady nové antologie hororu a SCI-Fi, ať už nových, stávajících a nebo starších autorů, kteří nás už bohužel na cestě životem opustili. Čtenář se tak může blíže seznámit i s dalšími tvůrci, kteří jdou ve stopách mistra H.P.Lovecrafta. Jsem také moc ráda za antologie méně známých povídek, které H.P.L. napsal nebo na nich spolupracoval.

27.01.2022


Karel Jaromír Erben

Trochu mi připadá, jakoby to byl bratranec E.A.Poea - nejenom tvorbou, ale i vzhledem ...

25.03.2021


Howard Phillips Lovecraft

Spolu s E.A.Poem ho považuji za velmistra svého řemesla. Ráda se toulám hrůzostrašným, tajemným, makabrozním světem, který H.P.L. stvořil...

28.02.2021


Edgar Allan Poe

E.A.Poe je moje velká literární láska. Zakladatel hororu staré školy, kterou většinou upřednostňuji před "novou vlnou".

28.02.2021


Jiří Hásek

Jakoby mi psal z duše ...

25.12.2020