Zvěrolékař z Yorkshiru

Zvěrolékař z Yorkshiru https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/455617/bmid_zverolekar-z-yorkshiru-W0a-455617.jpg 4 23 10

Že je práce veterináře opravdová dřina, ale i radost, o tom Julian Norton nikdy nepochyboval. Vypořádat se s telící se krávou je oproti ošetření velkého hada, i když má Julian z plazů tak trochu fobii, ještě dobré. Hlavní je ničemu se nedivit, třeba vypranému kotěti nebo labradorovi, který sežral páníčkovi celý umělý chrup.

Literatura světová Romány Příroda, zvířata
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Life of a Yorkshire Vet , 2016


více info...

Přidat komentář

Renike
03.04.2024 5 z 5

Veselé historky ze života a kariéry veterináře. Čte se krásně a hodněkrát i rozveselí, rozesmívá. Tyhle typy knih mám moc ráda.

soukroma
20.11.2023 3 z 5

Předchozí autorova kniha se mi líbila víc, tady to byl především jeho životopis a seznámení s mnoha zákoutími veterinární politiky a obecně praxe, vedle jeho mnoha koníčků.
Těch skutečných zajímavých příběhů z jeho praxe bylo zmíněno vlastně strašně málo, na prstech by se dala spočítat jména jeho zvířecích pacientů - v protikladu ke skvělým Herriotovým opravdu lidským a zvířecím příběhům.


Pavčule
26.09.2023 5 z 5

Tenhle pořad jsem si opravdu oblíbila a Juliana též . Knížka spíše o jeho životě než o jeho zvířecích pacientech , i když pár vzpomínek se taky najde . Oceňuji upřímnost ohledně jeho zdravotních potíží .

FoxFox
08.09.2023 5 z 5

Příběhy zvěrolékaře vlastnícího praxi, ve které kdysi ordinoval sám James Herriot. S jeho knihami se tahle srovnávat nedá, protože příběhy zvířat a jejich páníčků zmiňuje pan Norton v knize je okrajově, kdežto kouzlo Herriotových knih spočívalo právě v popisu barvitých povah obyvatel Yorkshiru. Jedná se spíš o vyprávění o životě veterináře Nortona, ze kterého mě asi nejvíc zaujaly jeho sportovní úspěchy.
Nicméně knížka se četla moc hezky, zvířata miluju a ráda si o nich přečtu cokoliv. Měla jsem to štěstí a už dvakrát jsem navštívila místa v Anglii, o kterých se tu píše, a ani jeden z autorů nepřehání. Krajina je to opravdu nádherná a doufám, že se tam podívám ještě několikrát.

jaja1989
12.11.2022 3 z 5

Bohužel na J. Harriota to nemá , ale není to nejhorší.

Betti
05.07.2021 5 z 5

Psaní Juliana Nortona se dá srovnat s příběhy Jamese Herriota, o kterém je v knize též často zmiňováno. Veselé příhody ze života veterináře se čtou jedním dechem. Dozvídáme se osobní úspěchy Juliana, ale taktéž jsme obohaceni o medicínské znalosti ze světa zvířat.

daza.dt
23.06.2021 5 z 5

Seriál Zvěrolékař z Yorkshiru sleduju moc ráda, tak mě tato kniha potěšila. Překvapilo mě, co všechno Julian Norton prožil a zažil - opravdu klobouk dolů.

pepa4081
09.05.2021 4 z 5

Mám prostě tyhle knížky rád. Zvířátka, lidé, kteří jim pomáhají, příroda, laskavý humor. Knížka se čte sama. Vřele doporučuji.
Velmi uspokojivé.

alnahu
18.03.2021 5 z 5

Po této knize jsem sáhla díky čtenářské výzvě a nezklamala mě. Knihou nás provede Julian Norton-veterinář naprosto oddaný své práci -pomoci zvířatům . Popisuje nám své nelehké začátky ,ale i ty humorné, které ve své praxi zažil .I to ,jak se setkal v praxi se slintavkou a kulhavkou na farmách, kde působil. Julian není jen veterinář ,ale také milovník hor a horského kola .Hory byly jeho vášní do roku 1993 než se vypravil se skupinou na Matterhorn, kde zemřel jeho přítel Dave Payne. Od té doby na hory zanevřel a věnoval se o to víc veterinářství.
Tuto knihu věnuje památce tomuto příteli horolezci Davemu Payne ,který na Matterhornu v srpnu 1993 zemřel.
Ale také jeho manželce Ann, která je neméně skvělou veterinářkou.

Blaufik
30.01.2021 3 z 5

Jedná se o čtení, které vás jistě zasáhne. Z autorova vyprávění čiší neskutečná láska ke zvířatům a hlavně ochota přijít na to, co dané zvíře vlastně trápí. A o tomto povolání veterináře vlastně je. Nebo ne?

Štítky knihy

zvířata, fauna zvěrolékaři veterinární lékařství

Autorovy další knížky

Julian Norton
britská, 1972
2020  83%Zvěrolékař z Yorkshiru
2019  92%Zvěrolékař v akci

Kniha Zvěrolékař z Yorkshiru je v

Přečtených26x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce51x
Chystám se číst13x
Chci si koupit7x
dalších seznamech1x