Zvěrolékař v akci

Zvěrolékař v akci https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/406061/mid_zverolekar-v-akci-FzC-406061.jpg 5 19 6

Úsměvné příběhy čtyřnohých pacientů. Komu se stýská po zvířecích historkách Jamese Herriota z yorkshirského venkova, měl by sáhnout po knize Juliana Nortona. Zvěrolékař otevřeně a upřímně popisuje pestrý svět svých jedinečných pacientů a jejich osobitých páníčků. Je jedno, zda mu večer na dveře zaklepe labuť nebo něčí krávu přepadne deprese. Jeho příběhy jsou poutavé, mnohdy úsměvné a hřejivé, jindy smutné, ale vždy inspirující a čtivé.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Biografie a memoáry , Příroda, zvířata

Vydáno: , Alpress
Originální název:

A Yorkshire Vet Through the Seasons , 2017


více info...

Pavčule
Pavčule
14.09.2023 5 z 5

Miluji seriál Veterinář z Yorkshiru , takže tato kniha od Juliana je povinnost . Pan doktor je velký sympaťák jak na obrazovce , tak jako spisovatel . Přečteno jedním dechem .

jitukaf
jitukaf
25.03.2021 5 z 5

Skvělé čtení! Zavzpomínala jsem si na dětství, kdy jsem hltala příběhy Jamese Herriota. Velice příjemné čtení, u kterého se člověk nenásilně dozví i pár zajímavostí ze světa zvířat.


Mimoza
Mimoza
04.12.2020 5 z 5

Báječné vyprávění, jedno z nejlepších svého druhu.

bagel
bagel
24.03.2020 5 z 5

Doporučuji všem fandům knih Jamese Herriota, který je zde několikrát zmíněn. Život veterináře je líčen, reálně, ale i s vtipem a nadhledem. Obávám se, že další jeho knihy nevyjdou - pro mě nový stimul pro čtení v originále.

soukroma
soukroma
16.03.2020 5 z 5

Konečně zase pořádná yorkshirská nálož veterinárních zážitků (ovšem Herriot byl samozřejmě jen jeden...). Zajímavé případy venku i v ordinaci, plejáda domácích, hospodářských i divokých zvířat, mladistvý elán a schopnost vydržet prostě vše, zejména počasí (přesněji nečas) i nálady pacientů a majitelů. Je to o chlup odbornější (a pochopitelně obsahově modernější) podání než u Herriota, také to má foto přílohu, ale je to velmi čtivé a příjemné (přestože samozřejmě smrt nechybí, je tak nějak dobře zabalena v ostatním, takže snesitelná). 90%

Jen mi vadí, proč zase překladatel/vydavatel nepoužil přesný překlad titulu knihy, když je to opravdu pěkně sezónní vyprávění, a zvolil titul, který v naší literatuře už je. Nejjednodušší nebývá nejoriginálnější, pokud už je tedy třeba napravovat autorův záměr (autor je holt vždycky poslední chudák, v překladech zejména).

Na záložce i v úvodu se hovoří o první knize autorově, u nás ale zřejmě nevyšla, což je škoda. Ale zato jsem knihou byla upozorněná na seriál Veterinář z Yorkshiru.

Němka138
Němka138
27.05.2019 5 z 5

Skvělá oddechovka s historkami o skutečných veterinárních případech. Pokud má někdo rád zvířata, kniha se mu bude číst sama.

Štítky knihy

humor zvěrolékaři

Autorovy další knížky

Julian Norton
britská, 1972
2020  83%Zvěrolékař z Yorkshiru
2019  92%Zvěrolékař v akci

Kniha Zvěrolékař v akci je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě10x
Knihotéce29x
Chystám se číst11x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x