Zuby nehty: 19+1 hrůzostrašná povídka

Zuby nehty: 19+1 hrůzostrašná povídka https://www.databazeknih.cz/img/books/35_/357407/bmid_zuby-nehty-19-1-hruzostrasna-povidk-f48-357407.JPG 4 49 12

Jde o 2. vydání sborníku – aktualizované, doplněné o dva nové příběhy a vybavené novými ilustracemi Tomáše Tvrdého. Povídky jsou určené náctiletým čtenářům, všechny příběhy se odehrávají v současném světě. Opravdu, zdá se, že všechno, o čem lekavé povídky vyprávějí, se skutečně mohlo stát. Chi chi chi – možná vůbec netušíte, co se může skrývat v trubkách pod vanou snad v každé koupelně…Polichinello – i historická loutka může mít mouchy, možná je za staletí pěkně mstivá a zlá za všechna příkoří, která se jí stala. Za zdí – v novém bytě (ale nejen tam) můžete narazit na nečekanou potíž – propadnete se do meziprostoru, odkud není cesty ven. Ukradené duše – na válečném poli se nábojnice nesbírají, duše mrtvých vás pak jistojistě navštíví… Noční bojovka – taková prima noční akce na letním táboře se může proměnit v děsivou noční můru. Operátor – není radno odpovídat na lákavé nabídky mobilních operátorů, nepřečíst si řádně její podmínky, pak můžete zaplatit i daň nejvyšší… Živý plot – zdalipak víte, jak moc živý je živý plot a co vlastně jí? Všechno zlé je pro něco dobré – v den, kdy naděluje Mikuláš s čerty a andělem, nemusí jít jen o příjemné večerní strašení, může totiž jít přímo o život! Vlasy, vlasy, kolik je vás asi – krutý příběh jedné slečny, kterou souží podivný cizí pramen, který znenadání začne růst v její vlastní kštici. Dobrou noc, paní knihovnice – není dobré zůstávat v knihovně po jejím uzavření, některým knižním hrdinům by se to nemuselo líbit… Markéta byla rychlejší – vyvolávání duchů může být lákavé, ale někdy se to vymkne a je průšvih na světě. Poslední metro – někdy máme strach z těch, co chtějí pomoci a naopak – raději necestujte posledním metrem v téměř prázdném vagoně, nevíte, s kým jedete! Návrat do tmy – mít nad druhým moc, uvést ho do hypnotického stavu a nechat ho plnit rozličné úkoly – to by možná chtěl umět každý. Ale co když se hypnóza nepovede? Večírek ve dvou – ne vždy nás rodiče ochrání tím, že nás zamknou doma, v bezpečí. Zlo totiž může být už dávno předtím uvnitř… Zavřené dveře – záhadný dům, záhadný deník a záhadní kamarádi – kdo čeká za dveřmi a proč? Cedulka pro Jakuba – ani ve škole nemusí být bezpečno, obzvlášť v některých kabinetech! Holka z výtahu – když se ztrácejí boty v domě, nemusí je odnášet z domu nějaký lapka, může jít o daleko horší zločin! Červené oči – není radno strašit mladší sestru, může se stát, že se to strašení nevyplatí. Medvídek – v nemocnici nebývá veselo, a co teprve tehdy, když se v ní usadí krutost. Leze, leze po železe – chodit po trati by se nemělo ani ve dne, natož v noci.... celý text

Přidat komentář

lenkaabooks
12.03.2023 2 z 5

Po knize jsem sáhla kvůli paní Březinové, nakonec tam má snad jenom jednu povídku. Hororové příběhy čtrnáctiletých dětí mě nezaujaly. Vydržela jsem do strany 100 a víc už číst nechci.

eliska2126
06.07.2022 4 z 5

Poslední dobou jsem se začala vracet ke knihám, které jsem četla jako mladší. Na tuto jsem čekala v knihovně také dlouhé měsíce a pamatuju si, jak jsem byla nadšená, že ji mám konečně doma. Pak jsem na ni narazila na trhu knih za pár korun, tak jsem si říkala, proč si nepřipomenout všechny ty strašidelné historky.

Musím říct, že byl skvělý pocit číst mně známé povídky jako Holka z výtahu nebo Vlasy, vlasy, kolik je vás asi, jenže jde vidět, že je to opravdu psané pro mladší čtenáře. Styl je velmi jednoduchý. I tak jsem si ale tenhle návrat užila a knížka určitě najde své čestné místo u mě v (už tak dost přecpané) knihovně.


Nazli
30.08.2021 4 z 5

Pro dorost je to velmi dobré stejně jako předchozí díl. Některé povídky byly pro mě předvídatelné, jiné však již méně a to si dovolím tvrdit, že jsem v hororových povídkách celkem zběhlá.

intelektuálka
02.05.2020 4 z 5

Náhodou se ke mně dostal výběr strašidelných povídek českých autorů ....

A tak jsem se chvíli bála - proč se nepodívat do světa tajemna ?

Líbila se mi povídka "Ukradené duše" - ale ani ty ostatní nebyly špatné.

Aspoň vidím, co dnešní mládež zajímá ....

Fazulajda
29.10.2018 4 z 5

Některé povídky mě bavily více, některé méně, byla tam jedna, kterou jsem snad dokonce nepochopila. Tak to ostatně bývá u všech povídkových knih. Jako celek to bylo dobré. Jen bych to asi nebrala úplně jako hororovou četbu. Pokud máte rádi horory, přečtěte si Kinga. Pokud hledáte jednohubky, kde nic neskončí dobře, jste na správné adrese.

JosefW
03.09.2018 4 z 5

Tahle knížka se mi prvně dostala do rukou zřejmě někdy krátce po jejím prvním vydání. Tehdy mi ji, myslím, doporučila knihovnice a dodnes se pamatuji, že jsem nelitoval (a to jsem tehdy rozhodně žádný velký čtenář nebyl).
Dneska už se na onu dvacítku příběhů sice koukám trochu jinýma očima, ale s přihlédnutím k tomu, že kniha není už určena mým očím ji hodnotím kladně. Některé povídky jsou výborné, jiné průměrné. Některé nápady mne skutečně bavily i dnes.

Orange8knihomol
13.02.2018 5 z 5

Při čtení jsem se opravdu bála! Bylo to pro mě až moc hororové. Ale určitě doporučuji takovým čtenářům, kteří horory milují a nebojí se. Co se týče dětí, podle mě je kniha určena dětem ALESPOŇ! nad 10let.

kaja_scw
27.01.2018 1 z 5

Kniha se mi až tak moc nelíbila...A to mám ráda horory

DuncanIdaho
30.06.2017 4 z 5

Moje první hororová kniha. Nevím, jestli je zrovna vhodná pro děti: příšera zabije matku, kluci šikanují jiného kluka, medvídek ubližuje a zabíjí děti, dcera nechá zabít rodiče pavoukama, ... Jediný vhodný příběh je ten s tím duchem letce. Příběhy jsou sice lehce hororové, žádná drasťárna, ale ze sna rozhodně budit nebudou. Jsou to prostě krátké mírně hororvé příběhy vhodné ale pro dospělé. I přes to všechno se dají číst.

buccaneerka
25.03.2017 odpad!

Jak čtu komentáře, tak budu úplně jiného názoru. Vážně chceme 10leté až 12leté děti krmit literaturou o tom, jak příšera z odpadu rozmlátí hlavu 12letému klukovi a potom mu zabije brutálním způsobem maminku? Chceme podporovat šikanu, kdy si kluci na táboře někoho dobírají a dělají mu naschvály tak, že se v noci ztratí v lese, smrtelně se zraní a zemře? Samozřejmě těm, kdo to zavinili, to projde. A mimochodem - literární kvalita těch příběhů taky nic moc. Skladba vět místy jako sloh dítěte na ZŠ.

Fr.
05.01.2016 5 z 5

Vážně dobrá zábava. Mezi solidním vypravěčským řemeslem několik polodrahokamů a dva, tři skvosty. Nápadité, atmosféra a nevtíravý morální apel.

Nikka07
11.06.2013 5 z 5

Všechny jsou úžasné, i když mnohé z nich nechápu (např.: Metro). Nevzbudilo to ve mně sice takový panický strach, ale bála jsem se tedy slušně. :D Nejhorší mi přišel Večírek ve dvou, protože jsem hrála s kámoškou tu hru, která je u toho přiložena (? Já to brala v knihovně), takže mám tak trochu strach ze dvou světlých bodů a sípavého dechu. xP