Ztracené holky

Ztracené holky https://www.databazeknih.cz/img/books/31_/316786/bmid_ztracene-holky-llh-316786.jpg 4 63 18

Kde začíná a končí pravda? Amber pracuje jako vedoucí týmu uklízečů v zábavním parku Funnland. Kirsty je novinářka na volné noze. Žijí v jiném městě, mají jiný život, jiné plány do budoucna, jinou rodinu i přátele. Zatím o sobě nevědí. Stejně jako o sobě nevěděly kdysi dávno. Pak je osud na jeden jediný den svedl dohromady a jejich život nadobro změnila děsivá tragédie, na kterou nemohou zapomenout, i když se o to snaží sebevíc. Nejde o pouhý příběh o nerozdělitelném poutu mezi minulostí a přítomností, ale také o zamyšlení nad tím, čemu jsou lidé ochotni uvěřit, když se jim do rukou dostane bulvární tisk. Co se skrývá za články a fotkami, které média nabízejí? Co je vlastně pravda? Kde začíná a končí? Kdo ji určuje a kdo o ní rozhoduje?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: ekniha , Motto
Originální název:

The wicked girls , 2008


více info...

Přidat komentář

Elulilinka1
30.12.2022 3 z 5

Asi jsem měla trošičku vyšší očekávání. Pustila jsem se do ní s chutí a končila tak nějak rozpačitě. Knížka mi zkrátka úplně nesedla.

jana14
23.10.2022 5 z 5

(SPOILER) Úplně náhodou jsem narazila na tento opomíjený, zde nepříliš dobře hodnocený thriller. Já jsem tedy velmi spokojená. Skvěle psychologicky propracované, napínavé, realistické....Zaujalo mě neotřelé téma dětských vrahů a života, který je čeká po propuštění na svobodu. Na to téma jsem viděla zajímavý anglický film, ale v knize vidím poprvé. Pro mne byla kniha příjemným osvěžením oproti mnohým vysoce hodnoceným bestsellerům.


ennlady
09.02.2022 3 z 5

Dávám 3,5 * , skoro 4 *, ale místy mi knížka přišla trošku zdlouhavá. Na druhé straně ale velice silný příběh. Trest, který následoval po společném zločinu dvou děvčat, měl uzavřít navždy jejich společnou kapitolu života a dlouhé roky to vypadalo, že už se nikdy neuvidí. Pak je ale náhoda svede dohromady při nové tragické události a kola osudu se opět roztočí. A nastupují další události, do kterých jsou nyní už dospělé ženy čím dál víc zaplétány. I když jsou zločiny postupně odhaleny, minulost se probouzí v plné síle. Knížka je naplněná emocemi, zoufalstvím, smutkem, vztekem, strachem, láskou i nenávistí, k tomu bezohledností, nevědomostí a chladnou netečností a kdoví čím ještě. Já sama pociťovala hlavně lítost. Určitě mi knížka bude dlouho ležet v hlavě.

bigben
19.01.2022 2 z 5

Tak nevím, vlastně celý ten příběh mě moc nenadchnul...Po zjištění, co udělaly hlavní hrdinky taky žádná sympatie. A opět po několikáté musím poznamenat, že nebýt mé zvědavosti, jak se to všechno vyvine...dokázala bych si představit knihu nedočíst. A ještě ty popisné dlouhé pasáže byly na mě v tomto stylu knížky moc:-(

maličkán
02.06.2021 4 z 5

Kniha mi dlouho ležela doma a moc se mi do ní nechtělo. Jaké milé překvapení, po pár stránkách jsem zjistila, že pro mne je to to pravé ořechové. Kdo má rád psychologické thrillery, určitě doporučuji.

Leona333
03.04.2021 4 z 5

Tak to byl vážně autodrom. Chvíli divoké, nebezpečné, až děsivé. Při bližším seznámením se v knize s Amber a Kirsty jsem napjatě očekávala, jak z toho všeho vykličkují, dojdou alespoň k uspokojujícímu konci...

veronika9761
18.01.2021 4 z 5

Pomalejsi rozjezd a hned od zacatku mnozstvi postav, coz moc nemusim. Druha pulka knizky ale ficela jak blazen, a konec velmi prekvapil. Chtela sem dat 3*, ale ma na vic.

evik_svistik
24.09.2020 5 z 5

Kniha se mi do rukou dostala spíše náhodou, tudíž jsem neměla ani nějaká velká očekávání. Byla jsem však velmi mile překvapena, dvě časové linie mám ráda, navíc měla kniha to správné napětí až do konce. Za mě velice povedené!

Beky
17.11.2019 4 z 5

☆ Příběh byl akční, napínavý a plný zvratů. ☆ Prolínání osudů obou žen, mezitím odhalení jejich společného činu v minulosti, do toho další příhody a aktéři v ději ... Jen konec mi přišel takový ... nevím. Nedotažený ...

terimila
17.11.2019 5 z 5

Fíha, tohle bylo nečekaně příjemný překvapení za pár šupů z Levnejch knih a velká lunaparková jízda. Současný vraždy, který se dějou v jednom zábavním parku, jsou tady vlastně jen na dokreslení toho, co se děje na jiné linii a co se dělo kdysi. Nepřitáhly mě ani osudy obětí, ani mě moc nezajímalo, kdo je vrah. Zato když jsem pochopila, kdo jsou hlavní hrdinky, celkem fajn ženské, které vedou své více či méně obyčejné a celkem sympatické životy, přilepila jsem se ke knížce a nemohla se odlepit. Až do závěru to jelo a byla jsem nesmírně napjatá, jak to s nimi dopadne. Oběma jsem držela palce, aby z toho vyvázly aspoň jakštakš bez újmy. Závěr mě pak značně překvapil. Amber a vlastně i Kirsty mi bylo dost líto. Aspoň že ta jejich smůla, když měla někoho postihnout, padla na toho pitomýho úchyla - dokud neudělal to s párátkem, bylo mi ho spíš i líto, pak se mi hnusil a lítost k němu zmizela. Lítost k hrdinkám zůstala a snad ještě zesílila.
Bylo mi líto i těch děcek, co se provinily jedině tím, že se narodily do stupidního prostředí otrávenejch, divnejch a "nafacku" rodin, a pak holt měly kus dětskejch blbejch nápadů a obrovský smůly. Jak tam na jednom místě poznamenává sestra oběti (ač jinak pitomá vymaštěná husa): lidi by si neměli dělat děti, když se o ně pak nechtějí starat (a házet to na další lidi, ergo děti, to je ubohost a zbabělost). Vůbec - tahle knížka jaksi byla o tom, že kdo po dětech upřímně netouží a nemá k nim vztah, by si je neměl pořizovat. Prospěje tím sobě, těm potenciálním dětem i celé společnosti. Toť pro mě hlavní poselství knížky, která se skvěle četla a vyvolala spoustu emocí. Takže dávám pět hvězd.

Rania
04.09.2019 4 z 5

Knížka mi do ruky skočila sama - v čerstvě vrácených knihách v knihovně. Nečekala jsem nič extra, ale musím říct, že jsem se hned začetla, a když se osudy obou žen spojili, nemohla jsem se odtrhnout a musela jsem číst pořád dál. Knížka je napsána dobře, postupně vyprávěním příběhu z minulosti přcházíte na to, co se vlastně stalo a je to děsivé...určitě doporučuji, jestli máte rádi krimi a thrillery.

bezprezdivky
25.03.2019 2 z 5

Příběh je vcelku fajn, ale forma je poněkud klišovitá a děj poměrně předvídatelný.

Puntíkatýhrnek
13.11.2018 3 z 5

Nebyl to špatný příběh, cítila jsem z něj beznadějnost hlavních hrdinek, což byl asi hlavní smysl příběhu...jen si myslím, že byl kapku nereálný...nevěřím, že by někdo odsoudil malé holky za to, že nešťastnou náhodou někoho zabily....takže průměr...četla jsem lepší i mnohem horší..

Januli
01.10.2018 3 z 5

Kniha neměla špatný námět ani myšlenku, ale nějak mi nesedla. Možná bych i uvítala více popsaní o pobytu ve vězení.

Misa.K1
08.08.2018 5 z 5

Skvěle napsané, originální námět. Trefný popis toho, jak můžou bulvární novináři měnit realitu jen kvůli prodeji co nejvíce výtisků. Knížka mě vtáhla, vyvolala pocity, tak to má být. :)

čika
16.05.2018 4 z 5

Velmi neosuchana tema, rozpravana mierne unavnym sposobom, svoje urobil aj nedobry preklad. Psychologizacia postav je vsak fajnovo rozohrata.

trudoš
28.02.2018 4 z 5

Silné drama s naprosto nejednoznačnými hrdinkami. Alex Marwoodová rozhodně nešáhla po jednoduchém tématu a tahle sázka na nejistotu jí podle mě vyšla na pěkných 80 %. Těch neproměněných 20 % jde na úkor literárnímu balastu, kterým příběh obalila, aby bylo učiněno zadost psychologickému thrilleru. Tahle vata totiž v důsledku pouze brzdí tempo vyprávění, přičemž opakování již jednou řečeného celé věci také nijak neprospívá. Pro pochopení základních pohnutek nebylo podle mě třeba celých kapitol, stačilo pár vět a člověku by už souvislosti docvakly. I když uznávám, že flashbacky jsou úžasně sugestivní.
Přesto bych rád podotkl, že jsem se vůbec nenudil. Ono to u tak rozporuplného tématu ani moc nejde, o to víc, že autorka je skutečně nemilosrdná a v některých momentech jde až na dřeň lidské představy o morálce. Plus je, že vyústění čtenáře zákonitě rozebere, zápor naopak v tom, že postavy vlastně nemají na výběr při své cestě do horoucích pekel. A takhle osudovost mi je zkrátka proti srsti.

Hanulka25
14.02.2018 5 z 5

Knížka, která mě příjemně překvapila. Rozhodně moc zajímavé z pohledu diskuze o hranici trestní odpovědnosti a mazání či nemazání záznamů. Určitě doporučuji k přečtení.