Zraněné dětství

Zraněné dětství https://www.databazeknih.cz/img/books/16_/165039/zranene-detstvi-165039.jpg 4 36 12

Pola Kinski, dcera enfant terrible německého filmu, vypráví o svém dětství a mládí, přičemž bez jakéhokoliv sentimentu, neúprosně účtuje s člověkem, pro něhož bylo samozřejmostí překračovat všechny hranice a který bez zábran riskoval, že zničí svému dítěti život.

Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Kindermund , 2012


více info...

Přidat komentář

Palorizek85
05.08.2022 1 z 5

(SPOILER) Upřímně? Hrůza. Chápu, že výchova v rozdělené rodině je náročná a že být dcerou slavných lidí má své úskalí, ALE... Popisu knihy něveřím. Na rozdíl od jiných knih podobného tématu je popis příliš přesný - takový detailní popis osob a jejich chování si z dětství nezapamtujete a když ano, jsou to spíše vybledlé obrazy než přesně specifický popis všeho. - např: "Otec se na židli hrbil, ale v jeho očích bylo něco jiného, co neodpovídalo jeho posazení" - to si zapamatuje z doby, kdy je Vám 8 let? Silně pochybuji... chápu, že leccos může být pravda, ale myslím, že to bylo silně příbarveno (byť věřím tomu, že její otec byl totalní magor...těch příkladů bychom mezi jeho profesí našli žel více)

dzzarka
03.03.2022 5 z 5

Smutná kniha, ještě smutnější je, že to je herec, kterého dodnes obdivuje tolik lidí...
Recenzi psát nechci, vše již zde bylo napsáno... Knihu doporučuji.


Nibiru
15.10.2021 3 z 5

Opět jeden smutný příběh citově a fyzicky týraného dítěte, a vůbec mě nepřekvapuje, že se odehrává v rodině tzv. holywoodské celebrity. Knihu jsem si koupila ze zvědavosti, protože herce Kinského si pamatuju, jako teenka jsem ho v pár starších filmech viděla. Jako herec mi připadal divný a zvláštní typ. No a ani se nedivím tomu, co o něm píše vlastní dcera. A jenom se sama sebe ptám, kolik pedofilů a psychopatů je mezi tzv. holywoodskými celebritami, které se navenek prezentují jako "vzorní rodiče?" Pola měla smůlu, její rodiče byli absolutně nevhodní pro založení rodiny. Matka, duchovně a psychicky nevyzrálá, se zamiluje do egoistického narcisty a psychopata v jedné osobě, mladého herce Kinského, a z tohoto vztahu se narodí dcera. Manželství se zákonitě rozpadne a odnáší to dítě, kterému ani jeden z rodičů neprojevuje lásku. Matka se znovu vdá a veškerý cit věnuje svému druhému dítěti, malá Pola je odstrkovaná a přezíraná. Lásku hledá u svého slavného otce, tam však najde jenom zuřivost, výkyvy nálad, citové a sexuální vydírání a zneužívání. Ve chvílích "normálnosti" si ji její otec "kupuje" horami drahých dárků. Není divu, že dívka sama je jeden velký průšvih, pramenící z jejího rozháraného života. Nakonec ji Kinský v jejích 19 letech znásilní, ačkoliv sám je už potřetí ženatý a má další potomky.
Kniha mě však zklamala, je psaná takovým plytkým nezáživným jazykem, a všechny postavy včetně hlavní hrdinky mi byly vysloveně nesympatické a působily nepřirozeně. Každopádně to muselo být peklo, žít v takové "ujeté" rodině a hlavně nechápu, jak se léta trvající zločin pedofilie podařilo utajit před orgány činnými v trestním řízení.

Gweny
07.08.2021

Po dlouhé době nehodlám knihu hodnotit hvězdičkami... přijde mi to nepatřičné.
Tohle byl naprosto šílený příběh jednoho zničeného dětství. Polu muselo stát hodně úsilí, aby se a tím dokázala vyrovnat natolik, že z jejího hororového příběhu vznikla kniha. Dlouho jsem přemýšlela, zda chci ještě číst dál. Ale co jsou mé pocity z četby oproti tomu, jaký měla Pola život prvních 20 let na tomhle světě...

Dela111
27.09.2018 4 z 5

Pola Kinski, dcera úspěšného charismatického herce Klause Kinskiho, neměla bezstarostné dětství a rodiče, kteří by ji milovali bezpodmínečnou láskou. Naopak - otec ji zneužíval a matka se o ni nezajímala. Pola se z toho snažila vypsat v této knize.

Je to velmi smutný příběh. Je dobře, že takové knihy vycházejí, ale nejsem si jistá jestli právě této oběti zveřejnění znovu neublížilo. Dovedu si představit, že v německy mluvících zemích kniha vyvolala poprask a bulvár měl asi dlouho z čeho žít... A právě ten bulvár může ublížit znovu...

Ceeva
19.09.2018 4 z 5

Až neskutečný a neuvěřitelný životní zážitek a odvaha jít s kůží na trh. Zvláště když se jedná o známou personu a její vykreslení. Což osvobozuje, a to byl vlastně záměr autorky.

JŠ1973
21.03.2018

Proč ještě nevyšla biografie Klause Kinského? Ano,byl to zřejmě magor ale na druhou stranu geniální herec a o magorech kteří byli magoři a nebyli geniální vyšli desítky možná stovky knih.

valda
22.05.2017 5 z 5

No, věděl jsem že ve vztahu Klaus Kinski a Pola Kinski, byla nějaká kontroverze. Ale až takhle jsem to tedy nečekal...
Pola Kinski je dcera velice úspěšného herce s démonickým vzezřením, Klause Kinskeho.
A Klaus Kinski je kromě svého hereckého povolání také násilnický egomaniacký incestní pedofil.
Je potřeba říct, že Pola má bezesporu literární talent, a i když jsou skutečnosti, o kterých píše dost mimo moje chápání, působí přesvědčivě, takže budou bohužel nejspíše pravdivé.
Pola vystupuje dost naivně a submisivně, často se nechá zblbnout penězi. Podobně jsou na tom její nejbližší. U Poly se to dá možná chápat, pokřiveným životem od útlého dětství, ale že se ani nikdo z okolí nedokázal za celou dlouhou dobu až do Poliny dospělosti ozvat, to je nepochopitelné.

Li@
07.02.2014 4 z 5

Ano, nelze ji hodnotit dle běžných kritérií. Oceňuji naopak sílu autorky se z toho "vypsat". Neumím si naštěstí představit, jaké to pro ni muselo být a jak moc ji to v jejím životě ovlivnilo.

domov
03.11.2013 5 z 5

To je ta dnešní doba ,kdy lidé jsou si odcizeni , hledíc si jen svého.Taktéž společnost , lékaři , sociální pracovníci ,kteří nevykonávají práci ,tak jak by mněly a toto jsou důsledky.

petrzel
03.11.2013 5 z 5

Nechce se ani věřit čeho jsou lidé schopni spáchat na svých dětech.

jasmína
03.08.2013 3 z 5

Tato kniha se moc hodnotit nedá, pokud opravdu Pola Kinski neměla možnost udat svého otce, tak je to strašné, jaký to byl člověk, ne-li zrůda, a její vlastní matka, která ji neměla vůbec ráda, opravdu hrůza a děs..

Štítky knihy

zneužívání herectví rodinná tajemství

Autorovy knížky

Pola Kinski
německá, 1952
2013  79%Zraněné dětství

Kniha Zraněné dětství je v

Právě čtených2x
Přečtených57x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Knihotéce39x
Chystám se číst22x
Chci si koupit5x