Zpovědnice

Zpovědnice https://www.databazeknih.cz/img/books/78_/78971/zpovednice-78971.jpg 5 17 5

Sborník gotické poezie, bizarních povídek, abstraktních vizí, filozoficky laděných zamyšlení a dosud nepublikovaných textů. Knihu doplňuje soubor fotografií Lenky Schreiberové.

Přidat komentář

ManOfSteel
01.01.2024 5 z 5

Děkuji Petře, jste pro mě pravým umělcem, niterského nefalšovaného umění. Moc si Vaší tvorby vážím.

666Jitka
25.08.2021 5 z 5

Kniha P.Š. obsahující básně, zamyšlení a nově také povídky. Básně hrají na mou strunu - temné, krásné, romantické. Povídky jsou mrazivé, hrozivé, tu z jatek provázely velice intenzivní pocity opuštěnosti a zhnusení, což byl zcela určitě záměr autora. Zamyšlení nad člověkem a jeho životem vidím obdobně. Kniha se mi moc líbila, potěšila mě, znechutila mě, donutila mě opět se zamyslet nad tímto "skvělým" korektním světem ...


Richard Hrob
08.12.2019 5 z 5

Nemohu jinak, než dát 5*. Jsem velký fanoušek jak P.Štěpána, tak i jeho kapely XIII.Století. Tahle sbírka poezie a vizí je rozhodně zajímavá, a citlivější jedince jistě donutí k zamyšlení.

stanislav0373
11.02.2019 4 z 5

Souhlasím se Sudlicí...hodně k zamyšlení...

Sudlice
05.07.2011 5 z 5

"Zpovědnice" mi bezprostředně po přečtení navodila lehce (zdravě) depresivní náladu. Možná proto, že v knize zobrazovaný pohled na svět sama z velké části sdílím a není to pohled nijak pozitivní.
I ti, kdo volí život černé ovce, se po přečtení této knihy neubrání pocitu, že i když černá - tak pořád !jenom! ovce. Petr Štěpán tu velmi trefně naráží na stádovitost populace. Chápu ho velmi dobře, musí to zkrátka zmínit, i když tím ničeho nedosáhne. Subkultura v níž se pohybujeme by si sama o sobě ze všeho nejvíc přála být maximálně individuální, ale tak to prostě nefunguje - nic není stoprocentní - nabízí se tu hláška, že snad jen sama smrt je definitivní, ale ani to nemusí být pravda.
Schválně - vy vnímavější - přečtěte si tuto knihu a uvidíte sami, že alespoň na půl dne budete mít o čem přemýšlet. :)