Nevěsta nebo lupič?

Nevěsta nebo lupič? https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445771/bmid_batman-6-nevesta-nebo-lupic-zQI-445771.jpg 4 34 7

Cesta k oltáři nebyla nikdy nebezpečnější! Nedlouho poté, co Batman oznámil zasnoubení s Catwoman, byl spolu s Wonder Woman povolán, aby dodržel dávný slib a v daleké magické dimenzi bojoval ve jménu Země. Jenže v této realitě plyne čas jinak a jedna hodina v našem světě tam může znamenat celé roky. Přátelství mezi dvěma velkými superhrdiny se začíná drolit a rozpadat – stejně jako svět kolem nich! Následně jsou Bats a Cat zcela odříznuti od světa – nad kterým (jakožto i nad Ligou spravedlnosti) zřejmě převzala vládu Poison Ivy! Dokáží Batman s Catwoman odštípnout stonek jejích plánů dřív, než se plně rozvinou do zlověstného květu totality, a než celý svět upadne do jejího područí? Koneckonců, ještě je stále čeká ta svatba… Velký den Batmana a Catwoman se blíží v příbězích z BATMANA č. 38–44 od scenáristy TOMA KINGA (MISTER MIRACLE) a kreslířů MIKELA JANÍNA (GRAYSON) a JOËLLY JONESOVÉ (SUPERGIRL: BEING SUPER).... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Bride of Bulglar?


více info...

Přidat komentář

Arkagas
01.02.2023 4 z 5

Batman, Wonder Woman, Catwomen a Ivy s její kamarádkou Harley. Skvělý. Knížka složená ze dvou delších a svou kratších příběhů. Spousta barev, lásky, nenávisti, smutku a naděje. Ostatně jako vždy. Co jiného od Batmana čekat. Byť mi tu chyběl Joker, budiž odpuštěno, tohle se četlo jedna radost :)
Moje hodnocení: 8/10

wullcann38
20.05.2021 5 z 5

Super dva příběhy a dva takové minipříběhy.Myslím že (velmi krátký) vztah mezi Wonder woman a Batman příběhu vůbec neuškodil.Příběh s Ivy byl taky naprosto super, a taky je mega cool že Ivy kdykoliv se jí bude chtít může ovládnou skoro (prakticky) celý svět!
Takže za mě 100%!


fvalek
03.12.2020 5 z 5

Tak překvapivě, ačkoliv nemá nějaký konzistentní děj a velkou zápletku, se mi tenhle díl líbil asi nejvíc z posledních tří. Složení z menších příběhů mi sedlo nebo přesněji všechny tři mi sedly a dostali jsme se do krásného závěru, který zavání sentimentalitou a kýčem, velmi originálním kočičím kýčem.

Malý Bruce Wayne 2 mě pobavil a je to teda řádné psycho. Zajímavý příběh o zločinu, kde nefiguruje žádné pravý zločinec a vlastně docela očekávané v těchto kruzích. Druhý příběh mě zase tolik nebral, ale co už. Armády démonů a flirtík s Wonder Woman, proč ne. Třetí příběh byl super a navázal na Válku vtipů a hádanek. Kolektivní myšlení ze zeleniny je taky originální a celý příběh byl podaný vtipně a akčně zároveň, klasické všichni proti jednomu. No a finále o svatebních šatech, zábavné...

Už se tedy opravdu těším na svatbu, až tenhle eventík bude za námi. Sice je hezký, ale už toho začíná být moc, moc roztahané do všech dílů (i když to je asi cíl série, ale chápete). Rád bych věděl, co bude dál s Gotham Girl, protože její linka vyléčení byla úplně vynechaná, a je tam spousta jiných zajímavých postav.

Lenka.Vílka
28.08.2020 5 z 5

"Weird And Wonderful - Marmozets"

Kniha je složená z několika příběhů a jelikož je název dalšího dílu všeříkající, tady ještě "tam ta dá dá(m)" vážně nebude. Ale to není vůbec na škodu. Protože jednotlivé příběhy se moc povedly.

Zrození Bruce Waynea je dost smutný příběh chlapce, který přijde o rodiče. Stejně jako Bruce. Zabil je zlý člověk. Jejich skutečný vrah, to je překvapivá informace. Až jsem si na konci řekla: "Jak stíhá být Batman 24/7, když má být i Bruce Wayne 24/7?"

Druhým příběhem jsou Superpřátelé. Takový hezký bonus před svatbou, že "je jedno, že jsem strávil skoro čtyřicet let s jinou ženskou, ale s tebou až do konce života". Taková milá blbůstka :)

Nejdelším příběhem je Ivy má každý rád. A jelikož to je hodně o Ivy (kdo by to podle názvu řekl, co?!), příběh obsahuje spoustu krásný zelených kreseb a hned několik celostránkových jenom Ivy. Dobrý příběh, jenom by mě bavil víc v jiné knize nebo ne hned po Superpřátelích, protože na konci je stejná pointa, "my dva vs. svět forever", až mi lezl cukrkandl i ušima...

Poslední příběh Nevěsta nebo lupič, který dal knize název, je takový sestřih toho všeho a jak postupně vznikla tahle epic love story prostřihaná kočičkou, která šla na lup svatebních šatů.

A teď, co si o tom celém myslím...

...uf :D

Mě se kniha jako celek líbila, protože je to další krok v příběhu a je fajn jít proti proudu, že když jste superhrdina, máte to doma (až moc) komplikovaný. Což by se někomu na druhou stranu nemuselo líbit. Ano, střízlivým pohledem je kniha nehorázným natahováním, ale zároveň dobře napsaným natahováním. (Tohle budu psát ke každé šestce rebirthu?) Mě osobně to nevadí. Tom King to umí napsat a jeho Batmana mám ráda. Ale chápu, proč by tohle mohl někdo odstřelit jako totálně zbytečný díl.

Není to čistých 100%, spíš tak 90%...

Ivan Kučera
28.08.2020 4 z 5

Skvelá vec, Tom King je čoraz lepší a Batmanovi robí podobne obriu službu, ako kedysi Scott Snyder v New 52. Jeho pohľad na Netopiera je svieži, hravý a originálny, ale zároveň temný, je to ostatne Batman. Catwoman som nikdy nejako extra nemusel, v komiksoch ani filmoch, ale tento komiks robí službu nielen Temnému rytierovi, ale aj jej. Taká kúzelná, šarmantná a zaujímavá nebola už veľmi dlho. Ak vôbec niekedy. Naprieč celou knihou sa nesie vzťah Batman/Catwoman, ale je tu aj plno iných atrakcií – mrazivo levitujúci Superman (čo chce a prečo sa správa tak divne?), tentokrát aj na svoje pomery riadne šalejúca Poison Ivy a nesmiem zabudnúť na úplne prvý príbeh, ktorý je mrazivý a úžasný. Za mňa určite 4*. Klokan Jumpa!

Voliarty
06.08.2020 4 z 5

Ako som písal už pri niektorej predchádzajúcej knihe, mám pocit, že Kingovi idú lepšie tie kratšie príbehy. Tento zborník je toho jasným dôkazom.

Prvý príbeh je temná detektívka s úžasnými dvoma záverečnými vetami. Len jedna vec mi nesedí, ale to je moje rýpanie a neodráža sa to na kvalite príbehu. Tým, čo mi nesedí, je Victor Zsasz. Príde mi hrozne napísaný a taktiež mi príde zvláštne, že má rodičov (teda už nie). Však nemali byť mŕtvi dávno pred tým, ako sa stal vrahom? Však to je jedným z dôležitých faktorov, prečo sa tým vrahom stal. Je to jedna z vecí, ktoré sa Znovuzrodením zmenili? Akože, je to len detail, ktorý nemá dopad na príbeh, ale ostal som zmätený.

Na druhý príbeh som sa tešil. Vrcholom predchádzajúcej knihy bol totiž príbeh so Supermanom a bol som teda zvedavý, či aj medzi Batmanom a Wonder Woman vyčarí King takú skvelú interakciu. Tá medzi Batmanom a Supermanom bola lepšia, ale to neznamená, že by tento príbeh bol zlý. Bol skvelý, zaujímavý a zaujíma ma ďalší osud Gentle Mana. (I keď, ak je horda nekonečná a portál ide otvoriť len z našej dimenzie, aký ma zmysel, že robí to, čo robí? Žije taký Sizyfosovský život).

K tretiemu (Poison Ivy) a aj štvrtému (ďalšia ,,analýza" vzťahu medzi Netopierom a Cicou) príbehu nemám čo dodať, okrem toho, že ma oba bavili.

King si ide a jeho Batmanovská séria patrí medzi tie kvalitnejšie, v našich končinách vydávané, komiksy.

memphisz
31.07.2020 4 z 5

Říkejte si o Kingovi, co chcete, já ho žeru! Další skvělý komiks o Batmanovi, který je unikátní - temný, vtipný, inteligentní, svůj. Možná se King někde opakuje (analogie dětství Bruce Waynea), ale jinak pořád dokáže psát skvělé příběhy, ať jsou rozsahem jen na jeden sešit, či na víc.

Tento díl je spíše sbírka příběhů, první je hodně temné krimi, pak tu máme fantasy a koncept vytržení z času, dále nosný souboj s Ivy snažící se zachránit svět svým eko-terorismem, a na závěr další rozbor pokračování vztahu mezi Batmanem a Catwoman. Tohle je Batman, který prozkoumává neodkryté kouty svého univerza.

"Jsi jen posedlé dítě s mrtvými rodiči." "Možná, že ano, ale - ale, co jiného je Bruce Wayne?"