Zmizelá Šumava 3

Zmizelá Šumava 3 https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/456468/bmid_zmizela-sumava-3-7Rc-456468.jpg 5 28 7

V Česku nenajdete místo, jako je Šumava – unikátní scenérie se zde prolínají s bohatou a pohnutou historií. Legendární Šumavák a svérázný vypravěč Emil Kintzl spolu s režisérem Janem Fischerem pátrají po životě lidí a příbězích míst, které pohltil čas. Objevte prostřednictvím poutavého vyprávění osudy šumavských léčitelů, pytláků, skláren, pivovarů nebo mlýnů! Autentické dobové fotografie oživují atmosféru Šumavy, která už nadobro zmizela z map.... celý text

Přidat komentář

DuncanIdaho
28.01.2023 5 z 5

Přečetl jsem, shlédl jsem, poučil jsem se. Z knihy je vidět, že pan Kintzl Šumavu znal a měl rád. Škoda jen, že již nic nenapíše. Myslím si, že energii a chuť by k tomu měl. Rozhodně si přečtu i jeho zbývající knihy, tedy ty v češtině.

micha-ella
11.01.2022 3 z 5

Prohlédnuto a přečteno za jeden večer. Až tady na DK jsem zjistila, že je to třetí díl, ani jsem ho tu nejdřív nemohla najít a pokoušela jsem se ho přidat. Už se těším na předchozí dvě knihy, v této jsem našla jen málo pro mne známých míst.


petra.kosiky
11.01.2022 5 z 5

Na podzim jsem si vyšetřila čas na čtyřdenní vandr Šumavou, je to od nás přes celou republiku. Dostala jsem se tam po jedenácti letech. A jsem okouzlená Šumavou čím dál víc. Knížky Zmizelá Šumava 2 a 3 se mi dostaly do rukou dva dny před odjezdem a všechno to krásné, tajemné, minulé, šumavské mi hned připomněly. Doporučuji všem, kdo mají rádi Šumavu...
(Velké fotografie jsou dechberoucí, historické fotografie neuvěřitelné, texty psané lidově čtivě, příběhy pestré, nechybí mapka, popisky, paráda.)

mira.l
09.02.2021 5 z 5

Ani třetí díl této knihy nezklamal, opět dvacítka povětšinou velmi zajímavých zastavení z míst, z nichž některá neznám, ale na většině míst nebo aspoň v jejich blízkosti jsem někdy při svých toulkách Šumavou byl a rád se na ně zase někdy vrátím.
Zvlášť potěšila kapitola o Modrém sloupu, protože ... protože ... když jsem loni v září stál zády k hájence na Březníku a koukal tím nádherným údolím k Luznému, bylo mi jasné, že já na ten zatracenej kopec prostě jednou někudy vylezu:)!! A ejhle, jistá inspirace je tady. Sice se tam momentálně přes Modrý sloup nesmí, přístup je tam pořád jen z německé strany, ale snad se to jednou zlepší. Aspoň vím, že je teoretická šance se tam někdy v budoucnu dostat i z naší strany hranice.
Vůbec bych se nezlobil, kdyby se pan Kintzl "hecnul" a dal dohromady ještě alespoň jednu knížku:)!

Ivetaa
24.01.2021 5 z 5

Krásné čtení - přečetla jsem všechny tři díly a budou umístěny na čestném místě v mé knihovně. Sama mám "kořeny" ze Čkyně-Záhoříčka a hltám vše, co se týká mé milované Šumavy aspoň takhle na dálku...

hapac
11.01.2021 5 z 5

Opět krásné čtení, tentokrát trošku jinak, ale opět bravurní - text, fotky i atmosféra.

Marcela298
28.11.2020 5 z 5

Nahlédnutí do historie Šumavy.

Štítky knihy

Šumava zaniklá místa zaniklé obce

Autoři knihy

Emil Kintzl
česká, 1934 - 2022
Jan Fischer
česká, 1960

Kniha Zmizelá Šumava 3 je v

Přečtených31x
Čtenářské výzvě9x
Doporučených1x
Knihotéce18x
Chystám se číst18x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x