Zloděj srdcí

Zloděj srdcí https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21726/bmid_zlodej-srdci-mQF-21726.jpg 4 45 10

Nedlouho po svém svatebním obřadu přichází Anna, bohatá dědička Jourdaineových loděnic, rukou zákeřného vraha o manžela Nicholase. Vzápětí se proti své vůli ocitá na lodi mířící do Itálie, původně zamýšleného cíle svatební cesty. Aby očistila jméno svého předčasně zemřelého muže, svolí k účasti na podivné hře, která před ni staví nelehký úkol. Musí předstírat, že k vraždě nedošlo. Sehrát úlohu jejího chotě připadne Johnu Brodiemu, Nicholasovu náhodně objevenému bratrovi, jenž je pro tento účel dočasně propuštěn z vězení, kde čekal na popravu za vraždu prostitutky. Anna - zdrcená manželovou smrtí a zároveň dokonale okouzlená švagrovým svůdnickým vystupováním - si je vědoma, že její budoucí štěstí záleží jen na ní samotné: na schopnosti vypořádat se s viktoriánskými konvencemi a odhalit pravdu v temnotě pokrytectví…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Thief of hearts , 1990


více info...

Přidat komentář

haWranka
28.02.2023 3 z 5

Dějově to bylo moc fajn, prostředí pěkné, hlavní postavy sympatické, detektivní zápletka velmi dobrá (byla jsem i překvapená a to je u těchto knih co říct). Jen mi fakt vadily erotické scény. Proti troše drsnosti nic nemám, ale tady to bylo skoro pokaždé na pomezí znásilnění…

cukrovka
28.12.2021 5 z 5

Příjemná čtivá romantika s krimi zápletkou. Líbilo se mi postupné sbližování hlavních hrdinů. Anna byla hodně naivní a nezkušená. Postupně začala objevovat, že ne všechna pravidla vyšší společnosti jsou k užitku a jaký byl doopravdy její manžel.


EvikU.
21.11.2021 4 z 5

Bylo to takové to klasické hašteření mezi hlavními hrdiny. Nezkušená mladá dáma, která poznává rozkoš s někým kdo je pod její úroveň. O vášni neví nic, což k té době a etiketě patří.

Mile napsané, konec předvídatelný až na pár věcí, které čtenář nemohl vydedukovat.

Ale mezi napínavé knihy je to pravé ořechové. :-)

Barbora H
11.06.2021 4 z 5

Hezká knížka... místy se straaašně tááááhla...

pegasek
11.01.2021 4 z 5

Ze začátku mi přišla kniha docela nudna ale pak se to rozjelo a bylo to super čtení se zajímavým koncem

Lembac
06.01.2018 4 z 5

Počínajícímu vztahu mezi Annou a Johnem jsem držela palce, protože se podle mě oba hlavní hrdinové k sobě moc hodili. John byl mnohem větším gentlemanem než zamordovaný Nicholas, byl čestnější, komunikativnější, a především měl Annie skutečně rád. Anna si sice na živočišného Johna musela chvilku zvykat, ale ani ona se mu nakonec ubránit nemohla.
Moc pěkný milostný příběh s detektivní zápletkou.

locin
08.10.2015 5 z 5

První kniha od této autorky a vůbec nejsem zklamaná. :)

Tulen79
22.09.2013 4 z 5

Moc hezke. Dlouho jsem vahala, zda si vubec precist, nejak se mi do toho nechtelo, ale ted jsem moc rada, ze jsem knihu otevrela. Doporucuji rozhodne k precteni.

jluky
30.04.2013 5 z 5

Výborne napísaná love story !!!

zoja
23.05.2012 5 z 5

Moc pěkné a romantické počtení. Pěkná kriminální zápletka, kdy do poslední chvíle nevíte, kdo za tím vším vězí, ani když si přečtete poslední stránku jako já :-)
Pět hvězdiček nedávám často, ale tahle kniha si to zaslouží :-)