Tatínkova holčička / Zázračný rok / Poslední detektiv / Čas návratu

Tatínkova holčička / Zázračný rok / Poslední detektiv / Čas návratu https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/124534/tatinkova-holcicka-z-124534.jpg 4 22 7

Publikace obsahuje čtyři světově proslulé bestsellery anglických a amerických autorů ve zkrácené verzi. Kniha obsahuje tyto tituly: 1) Mary Higgins Clarková: Tatínkova holčička - Novinářka Ellie Cavanaughová žije ve stínu tragické události. Jako sedmiletá objevila tělo své zavražděné sestry Andrey a pocit viny ji pronásleduje dodnes. Když má být po třiadvaceti letech propuštěn z vězení Andrein vrah a jeho vlivná rodina se pokouší o očištění jeho jména, dostává Ellie příležitost zjistit pravdu a vypořádat se s minulostí, pokud svoje pátrání přežije. 2) Geraldine Brooksová: Zázračný rok - Když na jaře roku 1666 vypukne v malé vesnici severně od Londýna mor, obyvatelé se rozhodnou dobrovolně se odříznout od okolního světa, aby zamezili dalšímu šíření nákazy. Řádění zhoubné nemoci ve svých řadách ovšem nezabrání. Z pohledu Anny Frithové, mladé vdovy a matky dvou dětí, ale bolestný rok nepřináší jenom zkázu, ale i nový začátek. 3) Robert Crais: Poslední detektiv - Elvis Cole, veterán z Vietnamu, pracuje jako soukromý vyšetřovatel. Ani dokonalý výcvik u elitní jednotky Rangers ho ale nepřipravil na situaci, ve které musí pátrat po únosci desetiletého syna své přítelkyně. Malý Ben zmizel v době, kdy ho měl Elvis na starost, a jediným vodítkem je telefonát, podle kterého je únos vyrovnáním účtů z minulosti. 4) Patricia Gaffneyová: Čas návratu - Anna Catalano žije po léta v přesvědčení, že teta Rose kdysi zradila její důvěru. Když se ale nechá přemluvit, aby Rose pomohla s vedením rodinné restaurace, začíná se jí minulost rýsovat v novém světle. A nejen minulost. V osobě Masona Winograda poznává muže, kvůli kterému je ochotná přehodnotit svoji představu o budoucnosti. ... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány

Vydáno: , Reader's Digest Výběr (ČR)
Originální název:

Daddy


více info...

princeznaaura
princeznaaura
17.11.2018 5 z 5

Tatínkova holčička - 100% - napínavé čtení, příběh pojednává o sestře zavražděné, která se i po 20 letech obviňuje za to, že její sestra mohla ještě žít, kdyby včas upozornila otce, kam její sestra šla. Po zjištění, že její usvědčený vrah bude propuštěn, a že chtějí vyvolat nový soudní proces na očištění jeho jména, tak se pouští na vlastní pěst, se zkušenostmi jako investigativní novinářka, do pátrání po dalších průkazních věcech, které by proces zvrátili. Dostává se však do nebezpečné situace, když všechny nalezené stopy uveřejňuje na svém webu. Kniha je velmi čtivá.
Čas návratu - 100% - kniha také rychle čtivá, tak akorát k bazénu či na dovču -Anna se zapřisáhla, že domů už se nevrátí kvůli sporům, které mívá se svou tetou Rosou. Rodinné okolnosti jí přimějí k tomu,aby vypomohla tetě s chodem restaurace. Proto tetě slíbí, že zůstane do pozvednutí návštěvnosti a pak zase odejde. Jejich vztah má zůstat čistě pracovní. Zůstává v jejich starém domě, který chce zrekonstruovat a pak prodat. Sem tam jí vypomůže Mason, který je uzavřený sám do sebe i kvůli jeho zohyzděné tváři a útěchou mu je příroda a ptáci. Zajímavostí v knize je i proložení formou dopisů, které si píší Anna s Masonem.
Zazracny rok - 95%.
Kniha pekna,ktera vraci do minulosti,do vesnice zavlecou mor z mesta.A vesnicane odprisahnou,ze dobrovolne neopusti vytycenou hranici,aby se mor nesiril,byt i vedi,ze obetuji sve zivoty.vesnicane se musi potykat se zlobou, zasti, pomatenosti, zbabelosti i fanatismem, ale i s odhodlanim,pomoci, soucitem.knize jsem dala o 5% mene kvuli konci.Autor zase vykresluje,jak jsou ti muslimove dobrosrdecni.No mozna bejvavalo.
Posledni detektiv 100%
Pike a Elvis jsou kamaradi z armady a vzdy si radi vypomuzou,kdyz druhemu hrozi nebezpeci nebo je ve srabu.Elvisovi unesou decko,ktere mel na hlidani od sve pritelkyne.Postupne zjistuje nove stopy a patra kdo je za tim,nebot to mela byt odplata za jeho ciny,ktere pry spachal. To byste ani necekali,kdo za tim unosem stoji.Pekna,ctiva kniha.

MichaelaHO
MichaelaHO
15.11.2018 2 z 5

Zázračný rok stál za to,zbytek mě tolik nezaujal :(


ladaol
ladaol
02.06.2017 5 z 5

Tenhle výběr nikdy nezklame.

biairicia
biairicia
18.05.2017 4 z 5

Jako vždy fajn čtení. Tyto výběry mě ještě nezklamaly.

Isobela
Isobela
05.04.2017 5 z 5

Přidávám se a velmi doporučuji přečíst si Zázračný rok. Je to už delší dobu, co jsem příběh četla, ale byl natolik silný, že i dnes ve mně stále zůstává vzpomínka na atmosféru vykreslenou v knize... Člověk má pocit, že vše prožívá s hlavní hrdinkou a jeho psychická odolnost roste spolu s její...

ovpana
ovpana
28.06.2015 3 z 5

Zajímavé detektivní romány

Teraka
Teraka
07.05.2013 5 z 5

Rozhodně doporučuji přečíst si z tohoto výběru "Zázračný rok" od Brooksové. Neuvěřitelný příběh popisující morovou událost, který byl inspirován skutečností.

Štítky knihy

zkrácená verze

Část díla

Autoři knihy

Geraldine Brooks
australská, 1955
Mary Higgins Clark
americká, 1927 - 2020
Robert Crais
americká, 1953
Patricia Gaffney
americká, 1944

Kniha Tatínkova holčička / Zázračný rok / Poslední detektiv / Čas návratu je v

Právě čtených1x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce27x
Chystám se číst7x
Chci si koupit2x